Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Jenny, Jennifer

Trumps diet: Hamburgare med bara ett bröd och fisk

Publicerad 2018-05-31

President Donald Trump har tidigare sagt att han vill gå ner 5–7 kilo.

Och nu har dietister tagit plats i Vita husets kök.

Välstekta biffar har bytts ut mot fisk och presidentens hamburgare serveras med bara ett bröd.

USA:s president Donald Trump har satt upp ett personligt mål: Att gå ner omkring 5–7 kilo.

Han ska, tillsammans med sin personlige läkare, tidigare i år fattat beslut om att börja banta och gå ner i vikt genom att förändra sin kost och börja träna.

Kost och träning

Nu har det gått fem månader och flera i presidentens närhet ska ha märkt förändringar i Trumps matvanor. Det uppger CNN.

Men träningen ska inte ha märkts av, utöver presidentens golfrundor som är oförändrade sedan tidigare. Han förflyttar sig fortfarande mellan sina slag på golfbanan med hjälp av en golfbil.

I dag ska framträdde presidenten tillsammans med sin dotter Ivanka och några kända amerikanska idrottspersonligheter och talade om vikten av motion och rörelse med anledning av ”White house sports and fitness day”.

Fisk i stället för kött

Målet är att vända den stillasittande trend som nu råder och att få barn och ungdomar att röra på sig mer och delta mer i idrottsaktiviteter.

Huruvida presidenten själv kommer at förändra sina motionsvanor återstår att se. Men, enligt uppgifter till amerikanska medier, ska han redan ha förändrat kosten. Biffar har bytts ut mot fisk.

Hamburgare, som är Trumps favoriträtt, intar han med endast ett bröd i stället för två.

Följ ämnen i artikeln