Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Ragnar, Ragna

Ytterligare fyra SD-politiker uppmanas gå

Publicerad 2014-09-11

SD-politikerna kallar asylsökande ”parasiter” och ”otacksamma kräk”, avslöjade Expressen idag.

Nu uppmanas medlemmarna att avsäga sig sina kandidaturer.

– Använder man sig av sådana kommentarer i vårt parti är man inte välkommen, säger Linus Bylund, Jimmie Åkessons stabschef, till Expressen.

Det handlar om fyra SD-politiker runt om i landet som Expressen i dag tillsammans med Researchgruppen avslöjat med hatiska kommentarer på hatsajter som Avpixlat.

Politikern Ulla-Britt Wenell, fjärdenamn på SD:s lista i kommunvalet i Vallentuna, har bland annat skrivit om ”störda individer” som borde hotas med dödsstraff.

Toppnamnet i Solna, Nils Jungenäs, har påstått att ”muslimska handikapp sitter i huvudet”, Sture Johannesson, femte namn till kommunfullmäktigevalet i Gislaved har skrivit att asylsökande är ”otacksamma kräk” och Björn Löfvenius, sjundenamn till Borås kommunfullmäktige, kallar asylsökande för ”parasiter”.

De riskerar nu att uteslutas ur partiet, om de inte självmant lämnar. På Twitter skriver Sverigedemokraterna: ”De personer som idag uppmärksammas av Expressen/vänsterextrema Researchgruppen uppmanas av medlemsutskottet att avsäga sig sina kandidaturer”.

– Använder man sig av sådana kommentarer i vårt parti är man inte välkommen, säger Linus Bylund, Jimmie Åkessons stabschef, till Expressen.