Lexi, 4, bets ihjäl av familjehunden

Publicerad 2013-11-06

Jodie Hudson, 30, trodde att familjens nya bulldog var barnkär.

Men i går bets hennes 4-åriga dotter Lexi i hjäl av hunden.

Nu skakas Storbritannien av händelsen.

Grannar som uttalar sig i brittisk media beskriver fruktansvärda scener från den lilla orten Mountsorrel i Leicestershire.

Enligt Daily Mail var 4-åriga Lexi Branson hemma från förskolan eftersom hon kände sig sjuk.

Då ska familjehunden, en bulldog, plötsligt ha gett sig på flickan när hon låg och sov tillsammans med sin mamma.

– Den var helt tokig. Den grabbade tag i Lexi och vägrade släppa taget, säger Paul Ryan, som är en vän till familjen, till Daily Mirror.

Högg ihjäl hunden

Han beskriver kaoset och mammans kamp för att få hunden avsluta attacken. Till slut tvingades hon försvara sin dotter med en kniv.

– Jodi skrek och försökte trycka bort hans huvud men den vägrade ge sig. Mot slutet tvingades hon använda en kniv för att få den att släppa taget med sina käkar, säger Paul Ryan.

Men trots den överlevde inte Lexi. Enligt Daily Mirror fördes hon i ilfart till sjukhus där hon senare dog av sina skador.

Daily Mail uppger att hunden fram till attacken hade agerat lugnt kring barn och enligt tidningen ska Jodie ha fått höra att det var säkert att ha hunden i närheten av barn när hon hämtade den från ett hem för övergivna hundar.

– Den hade blivit misshandlad tidigare men hon brukade säga att den är av en snäll natur. Lexi brukade alltid leka med den, säger Payl Ryan.

Stor uppståndelse

Nyheten om den tragiska händelsen har väckt stor uppståndelse i Storbritannien. Efter attacken har Jodie Hudson berättat om sin dotter - hennes enda barn - och vad hon betydde. I ett uttalande har familjen berättat att flickan föddes för tidigt och kämpade för sitt liv från dag ett.

– Nu har hon slitits ifrån oss på ett så tragiskt sätt.

– Hon är vår stjärna på himlen som aldrig kommer att bli bortglömd.