Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Frans, Frank

Svensk man död på Cypern – drunknade

Publicerad 2014-05-19

En svensk man i 60-årsåldern avled i söndags i närheten av Vings hotell på Cypern.

Mannen befann sig i knädjupt vatten när han av oklar anledning drunknande.

– Vi vet inte orskaken. Det jag kan konstatera är att mannen har drunknat. Nu väntar vi på sjukhusrapporterna, säger Anna Hagberg, informatör på Ving.

Det var vid lunchtid i söndags som den tragiska händelsen inträffade på Cypern, i närheten av ett av Vings hotell. Mannen, som är hemmahörande i Göteborg, var ute och badade i knädjupt vatten när olyckan ägde rum. 

Vittnen som Expressen pratat med säger att de såg mannen när han badade och att något såg konstigt ut. Mannen simmade med bara en arm och när en person sprang ut för att titta till honom låg han med ansiktet neråt i vattnet. Mannen drogs fort upp på stranden och livräddare larmades till platsen.

Dog på stranden

– Det gjordes upplivningsförsök på plats och han skickades till sjukhuset direkt. Men hans liv gick inte att rädda, säger Anna Hagberg.

Enligt vittnena såg det ut som mannen fick en stroke eller hjärtinfarkt när han var i vattnet.

Mannen bodde på Vings hotell tillsammans med ett annat resesällskap. Hans familj var kvar i Sverige men de har underrättats om dödsfallet.

– Det är så klart oerhört tragiskt. Vi stöttar just nu alla inblandade och ser till att de kommer hem ordentligt, säger Anna Hagberg.

Oklart varför mannen drunknade

Än så länge vet ingen vad som orsakat olyckan.

– Det jag vet är att mannen är konstaterat avliden och att han har drunknat. Vi inväntar nu rapporter från sjukhuset, säger Anna Hagberg.

Utrikesdepartementet bekräftar dödsfallet på måndagen.

– Det är en man i 60-årsåldern som har avlidit på Cypern. Han är från Mellansverige och anhöriga är underättade, säger Lena Tranberg, vid Utrikesdepartementets presstjänst.