Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Jenny, Jennifer

God morgon! Det här hände medan du sov

Publicerad 2017-02-06

Börja dagen med att snabbt få koll på läget. Här är toppnyheterna från natten till måndag den 6 februari.

Strandhäll (S) om ökade sjuktal: ”Faktiskt helt okej”

Antalet personer som varit sjukskrivna mer än 2,5 år ökar. På söndagskvällen kommenterade socialförsäkringsministern de nya siffrorna som SVT:s ”Agenda” tagit fram:
– Det är faktiskt helt okej, säger Annika Strandhäll (S).
Läs hela artikeln

Trump om domarens beslut: ”Skyll på honom”

Donald Trump fortsätter att kritisera domare James Robart som stoppade hans kontroversiella inreseförbud. ”Om något händer skyll på honom och domstolsväsendet” twittrar USA:s president.
Läs hela artikeln
Läs också: Trumps överklagan stoppades
Läs också: Om Putin: ”Tror du att vi är så oskyldiga?”

Svårt sjuka svenska barn skickas utomlands för vård

Svårt sjuka barn som är i behov av intensivvård tvingas utomlands. I Sverige finns inte tillräckligt med platser för att ta hand om dem, skriver DN.
Läs hela artikeln

Tidigare M-ministern: Välj S i stället för SD

Öppna för att regera med Socialdemokraterna och dumpa SD. Det är den före detta moderata försvarsministern Mikael Odenbergs uppmaning till Moderaterna, skriver han på DN Debatt.
Läs hela artikeln

Regeringen backade – men protesterna växer

Protesterna i Rumänien fortsätter – och växer – trots att regeringen backat från sitt förslag om att avkriminalisera korruption. På söndagskvällen demonstrerade en halv miljon människor.
Läs hela artikeln

Här släpper Busch Thor alla hämningar i tv

Kristdemokraternas ledare Ebba Busch Thor var en av deltagarna i söndagens Så ska det låta i SVT. Hon tog ton – och dansade loss ordentligt.
Se klippet här

Gör din röst hörd – gå med i vår opinionspanel

Vill du vara med och svara på Inizios undersökningar där vi tar reda på vad svenska folket tycker om olika frågor? Resultat presenteras bland annat i Aftonbladet. Det är frivilligt att svara, du är anonym och kan gå ur när du vill. Klicka här för att läsa mer och gå med!