90-åring misshandlade frun - slipper fängelse

Uppdaterad 2015-11-23 | Publicerad 2015-11-22

Dömdes till skyddstillsyn på grund av sin höga ålder

Den 90-åriga mannen hittade inte sina sömntabletter.

Då tog han ut sitt raseri på hustrun, som utsattes för en brutal misshandel.

Maken slipper dock skaka galler på grund av sin höga ålder, uppger allehanda.se.

En domstol i Ångermanland har dömt en 90-årig man till böter och skyddstillsyn sedan han attackerat sin 88-åriga fru under våldsamma omständigheter i februari i år.

Slagit henne med en trästol

Enligt domstolen ska mannen ha blivit rasande när han inte hittade sina sömntabletter och släpat sin fru längs med golvet, hällt vatten över henne, stampat på hennes huvud och sedan slagit till henne med en trästol.

Hustrun blev så skräckslagen av mannens plötsliga utbrott att hon, först efter att maken somnat i en fåtölj dagen efter dag, vågade tillkalla polis och räddningstjänst.

Omfattande skador

Hon fördes då till sjukhus där hon behandlades för omfattande skador på kroppen, som i ansiktet, axeln, nacke, rygg, höfter och ben.

Under rättegången erkände maken att han släpat sin fru på golvet, dragit henne i håret och hällt vatten på henne. Han förnekar dock att han ska ha utfört de andra våldshandlingarna han stod anklagad för.

Maken dömdes av tingsrätten för misshandel och ofredande, till skyddstillsyn och 100 dagsböter á 50 kronor.

Slapp fängelse på grund av åldern

Han uppges inte lida av någon allvarlig sjukdom och har tidigare inte dömts för några allvarligare brott. Straffsatsen för liknande brott skulle kunna medföra ett fängelsestraff men på grund av mannens höga ålder dömer tingsrätten i Ångermanland mannen till skyddstillsyn i stället för fängesle.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln