Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Ingrid, Inger

Löfven: Ni är inte ensamma

Publicerad 2018-04-07

Statsminister Stefan Löfven (S) talade vid minneskonserten i Kungsträdgården i Stockholm med anledning av årsdagen av terrordådet på Drottninggatan 2017.

Statsminister Stefan Löfven (S) lyfte fram solidaritet och kärlek när han talade i Stockholm på årsdagen av terrordådet på Drottninggatan.

– Det har gått ett år av sorg och saknad, men i allt detta förstår jag att ni också bär med er ljusa minnen, av allt det som skapade kärleken.

Han inledde med att vända sig till alla som förlorat någon de älskar.

– Mitt i allt detta avgrundsdjupa bär ni också med er något ljust. Allt det som skapade kärleken och som gör att saknaden är så stor, sade Löfven i talet vid minneskonserten i Kungsträdgården.

– Jag hoppas att ni som sörjer känner kärleken, stödet och solidariteten från ett helt land. Vi är här för er skull. Ni är inte ensamma.

Statsministern passade i sitt korta tal på att rikta ett tack till alla som ställde upp den ödesdigra dagen: ambulanspersonal och brandkår, poliser, sjukvårdare, väktare, frivilliga och alla andra.

– Ni har visat vad pliktkänsla, uppoffring och mod kan innebära. Ni är en stolthet för vårt land.

Statsministern mindes också hur vanliga människor, som inte kände varandra sedan tidigare, i nödens stund ställde upp för att hjälpa sina medmänniskor.

– När vårt samhälle var som skörast, det var då som vår gemenskap var som allra starkast. Det är det som överlever, det är det som har mening, sade han.

Följ ämnen i artikeln