Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Ragnar, Ragna

Våldtäkt vid populärt svenskhotell

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-09-21

15-årig flicka överfölls på strand i Alanya

Våldtogs brutalt Den 15-åriga norskan bjöds först på läsk av den hotellanställde – sedan våldtog han henne brutalt på stranden nära det populära svenskhotellet i Alanya. Flickan fick svåra skador i underlivet och har inte kunnat höras av polis ännu.

Först bjöd den hotellanställde flickan på läsk.

Sedan våldtog han henne brutalt i närheten av det populära svenskhotellet i Alanya.

– Vi stöttar flickan och hennes familj säger Annika Heinmetz, marknadsdirektör på Vingresor till aftonbladet.se.

Den 15-åriga norska flickan har själv pekat ut en av de anställda på hotellet, en man i 20-årsåldern, som våldtäktsman. Han sökte upp henne på en hotellbar i måndags och lockade med henne i en taxi. De stannade på en pub där mannen drack en öl och beställde läsk till 15-åringen.

Flickan sa att hon ville tillbaka till hotellet men i stället förde mannen henne ner till stranden där den brutala våldtäkten genomfördes.

– Hennes tillstånd är sådant att hon inte har varit i stånd att berätta om vad som hänt för polisen, säger Cecilie Landsverk, norsk ambassadör i Turkiet till VG Nett.

Äldre syskon

Efter våldtäkten sattes flickan i en taxi tillbaka till hotellet där hon bodde tillsammans med äldre syskon. Dagen efter togs hon till sjukhus där man kunde konstatera att hon hade svåra skador i underlivet.

Hon får nu stöd av ambassadens personal och föräldrarna har flugit ner till Turkiet för att finnas i dotterns närhet.

VG Nett har varit i kontakt med familjen som säger att 15-åringen mår så psykiskt dåligt efter händelsen att hon haft svårt att i detalj berätta om vad som hänt.

Riskerar långt straff

Den misstänkte våldtäktsmannen har lämnat Alanya och rest till huvudstaden Ankara. Fälls han för våltäkt riskerar han ett långt fängelsestraff.

Hotellet där flickan bodde, Sun Park Garden, är populärt bland skandinaviska och svenska gäster. Just nu bor där runt 100 svenskar.

– Vi har haft det i koncernen i flera år, säger Annika Heinmetz, marknadsdirektör på Vingresor till aftonbladet.se.

Enligt henne har något liknande aldrig inträffat tidigare.

15-åringen hade rest med Vingresor i Norge och tillhörde inte Vings svenska resenärer.