Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Ragnar, Ragna

Många döda efter regimattacker i Syrien

Publicerad 2016-04-28

Volontärer från en syrisk frivilligrupp söker efter överlevande efter en flygattack mot ett fältsjukhus på rebellkontrollerat område i östra Aleppo 27 april.

Minst 14 dödades när syriska regimstyrkor sent på onsdagskvällen slog till mot rebellkontrollerat område i östra Aleppo, uppger nyhetsbyrån AFP.

Ett fältsjukhus och ett närliggande bostadshus uppges ha träffats i flygattackerna.

Regimstyrkor utförde på onsdagskvällen ett flygangrepp mot ett fältsjukhus i al-Sukkari-distriktet, ett rebellkontrollerat område i östra Aleppo, enligt medlemmar från den syriska frivilliggruppen ”Vita hjälmarna”, rapporterar AFP.

En tandläkare och fem personer, däribland två barn, ur en och samma familj finns bland de döda, enligt vad de syriska volontärarbetarna uppgett för nyhetsbyrån.

En grupp från oppositionella Syriska människorättsobservatoriet (SOHR) bekräftade senare att räder utförts av "regimtrogna flygplan" och sade att två sjukhusvakter och en läkare var bland de döda, uppger AFP.

Tidigare under onsdagen dödades 11 personer i en separat raketattack och skottlossning i västra delar av Aleppo, enligt syriska människorättsobservatoriet. Statliga nyhetsbyrån SANA skyllde attacken på al-Qaidaanknutna Nusrafronten och den salafistiska jihadiströrelsens allierade.

Mer än 270 000 har dödats i Syrien och miljontals tvingats fly från sina hem sedan konflikten utbröt 2011.

Följ ämnen i artikeln