Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Verner, Valter

Knivskars i ryggen – tre gripna

Publicerad 2016-09-17

De tre männen kom färdandes i en bil i Motala när de stoppades av tre andra män som kastade sten mot bilen, enligt polisen.

Ett bråk uppstod och en av männen som hade befunnit sig i bilen knivskars i ryggen.

– De tre misstänkta gärningsmännen är gripna och den knivskurne vårdas på sjukhus, säger Torbjörn Lindqvist, vakthavande befäl vid polisen i Östergötland.

En man i 20-årsåldern larmade vid 01.30-tiden att han blivit knivskuren i ryggen, efter att ha hamnat i en dispyt med tre män.

Mannen tog sig tillsammans med två vänner till sjukhuset i Motala. Även vännerna hade blivit misshandlade med slag och knuffar innan de kunde ta sig från platsen.

– De tre målsägarna ska ha färdats i en bil och sedan har bilen blivit stoppad av gärningsmännen. I samband med det ska det ha kastats någon sten eller liknande mot bilen, säger Torbjörn Lindqvist, vakthavande befäl vid polisen i Östergötland.

Polispatruller som spanade i närområdet kunde inom kort gripa de tre misstänkta gärningsmännen i åldrarna 24 till 28 år. De misstänks för försök till dråp och misshandel.

Den knivskurne fördes under natten från lasarettet i Motala till Universitetssjukhuset i Linköping där han vårdas.

– Man gjorde bedömningen att skadan var så allvarlig att de behövde lite mer kvalificerad läkarvård. Men enligt de uppgifter jag har fått finns det ingenting som tyder på att det ska vara livshotande, säger Torbjörn Lindqvist.