Resenärer strandade på Roslagbanan

Publicerad 2014-06-09

Ett tåg står sedan elvatiden still på Roslagsbanan efter att kontaktledningar rasat ned på tåget.

– Vi är mitt ute på en åker. Många är törstiga och vissa har ont i huvudet, säger Milena Ersbäck, 14.

Tåget var på väg mellan Ekskogen och Frösunda på Roslagsbanans linje från Kårsta när det plötsligt började skaka och fick stopp.

14-årige Milena Ersbäck sitter instäng i en vagn tillsammans med sin kompis Sandra Melin, 14, och ett tiotal andra personer.

– Först började det skaka och bullra jättehögt. Jag blev skrämd och undrade vad som händer. Ett tag kändes det som att hela tåget skulle välta, säger Milena Ersbäck.

Det är varmt på tåget och vindstilla ute. Dörrarna får inte öppnas, inte ens konduktören får gå mellan vagnarna.

– Det hänger ned en massa kontaktledningar på rälsen bakom tåget och över taket. En metallstång har också rasat ned, säger Milena Ersbäck.

Oro i vagnen

I vagnen intill sitter hennes mamma Odalis med Milenas ettårige lillebror. Där fungerar inte högtalarna, så Milena får föra vidare information via mobiltelefon.

– Vi har suttit här i 40 minuter. De säger att det ska komma någon och hjälpa oss och de måste stänga av strömmen innan vi får gå ut. I mittvagnen sitter några med barn och det är ganska oroligt, säger Milena Ersbäck.

Klockan tio i elva fick de ett meddelande om att hjälpen är på väg för att stänga av strömmen.

Framåt klockan halv ett ska passagerarna kunna börja evakueras för att därefter plockas upp med taxi.

– Jag har ingen information alls men utgår från att man försöker få ut passagerarna så snabbt som möjligt, säger Jesper Pettersson, presstalesperson på SL.

Strax efter klockan 12.30 meddelade Milena Ersbäck att de hade fått lämna tågvagnen.

– Vi har varit här i snart två timmar nu och inga taxibilar har kommit. Vi är mitt ute på en åker. Många är törstiga och vissa har ont i huvudet, säger Milena Ersbäck.

ANNONS