Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Lennart, Leonard

Hon lurade landstinget på 7 miljoner

Publicerad 2013-03-18

Den 60-åriga kvinnliga skönhetskirurgen var en bedragare.

Hon lurade landstinget i Stockholm på 7,7 miljoner kronor och dömdes till tre års fängelse för grovt bedrägeri.

Under flera år uppgav läkaren att hon opererat bort mjukdelstumörer i huvud och nacke samt hudtumörer – och fick 2 000 kronor per patient i läkarvårdsersättning från landstinget.

Men klienterna hade fått kosmetiska behandlingar med ljus och laser – mot acne och vårtor – av hudterapeuter.

Har börjat avtjäna straffet

Läkaren dömdes för grovt bedrägeri till fyra års fängelse i tingsrätten i oktober 2010. Svea hovrätt sänkte straffet till tre års fängelse. Högsta domstolen beviljade inte prövningstillstånd. Läkaren började nyligen avtjäna straffet.

Läkaren har betalat tillbaka pengarna till landstinget. Bolaget finns inte kvar. Däremot är hon fortfarande vd för en privat skönhetsklinik i Stockholm.

Hon menar själv att hon agerade i god tro.

– Jag har följt de direktiv som gavs mig från landstinget och kan inte inse att jag kunnat ha gjort på något annat sätt vid detta till­fälle, skriver hon i ett mejl till Aftonbladet.

HSAN drog in legitimationen intermistiskt i maj 2011 samt februari 2012 tills frågan prövats slutligt.

Penisen blev deformerad

Aftonbladet berättade om läkaren redan 2010 sedan två klienter kontaktat oss om sitt missnöje efter injektioner med Macrolane.

En 40-årig trebarnspappa ville pigga upp sexlivet med frun – men penisen blev deformerad. Han fick infektion och svåra smärtor och kunde inte längre ha samlag med sin fru. ”Läkaren har förstört mitt liv”, sa han.

En 40-årig kvinna fick efter bröstförstoringen en A- och en B-kupa.