Tonårsflickor hyllar den misstänkte terrorbombaren

Uppdaterad 2013-05-13 | Publicerad 2013-05-12

Dzjochar Tsarnajev, 19, är för snygg för att vara skyldig till bombdåden i Boston.

Det menar tusentals unga flickor som nu kämpar för att den misstänkte terroristen ska släppas fri.

Tusentals amerikanska tonårsflickor engagerar sig på nätet för att Dzjochar Tsarnajev ska släppas fri, skriver New York Post. Tillsammans med sin döde bror misstänks han ligga bakom bombattentatet mot Boston Maraton som dödade tre personer och skadade hundratals den 15 april.

Tatuerar in hans meddelande

Men det köper inte hans fans på nätet – som i stället överöser honom med kärleksförklaringar och lättklädda bilder på sig själva, uppger Huffington Post.

Enligt New York Post kallar de honom för "Jahar". Och för att driva sin kampanj h9ar de skapat en egen hashtag på Twitter: "#FreeJahar".

New York Post har varit i kontakt med några av Tsarnajevs nätfans.

En av dem uppger att hon planerar att tatuera in en av den misstänkta brottslingens twitter-meddelanden på sin arm.

”Kan inte stämma”

– Bevisen räcker inte mot honom. Han var ju bara en haschrökande 19-åring som inte brydde sig om något. Det här kan inte stämma, säger Alisha till tidningen och fortsätter:

– Någon måste stå upp för honom.

Ett annat fan liknar Tsarnajev vid en hjärtekrossare.

– Ja, jag gillar Justin Bieber och jag gillar Jahar men det har inget att göra med varför jag stödjer honom. Han är bara allt för vacker för att vara skyldig, säger en ung twittrare som kallar sig för Gianna, enligt New York Post.

Hyllas på Facebook

Men det är inte bara på Twitter som entusiasterna samlas. Också Instagram, Tumblr och sajter för "Fanfiction" uppges fungera som samlingsplatser för tonåringar som vill att Tsarnajev ska friges på basen av sitt utseende. På Facebook finns flera grupper som hyllar Tsarnajev, däribland gruppen Free Jahar Movement som har över 6 000 följare.