Så dog misstänkta Bostonbombaren

Publicerad 2013-05-04

Skott och "massivt trubbigt våld"

Först sköts han. Sen blev han påkörd och släpades under bilen.

Nu har rättsläkarnas släppt dokumentet som visar hur misstänkta Bostonbombaren Tamerlan Tsarnajev dog.

Bostonbombaren Tamerlan Tsarnajev.

26-åriga Tamerlan Tsarnajev har undersökts av rättsläkare. I samband med att hans kropp hämtades från bårhuset under fredagen släpptes det dödsbevis som visar hur Tsarnajev dog.

Efter att ha rånat en butik på universitetsområdet i Cambridge och sedan skjutit ihjäl en polis jagades brödernas Tsarnajev av ett massivt polisuppbåd.

Natten mot den 19 april bröt en våldsam skottlossning ut mellan bröderna och polisen. På en förortsgata i utkanten av Boston kastade bröderna sprängladdningar och sköt mot poliserna som besvarade elden. En av poliserna ska ha skadats svårt samtidigt som den äldre brodern, 26-åriga Tamerlan Tsarnajev sköts flera gånger i armar, ben och överkroppen, enligt Daily mail som sett dödsbeviset.

Påkörd av bil

Fyra dagar efter bombningarna av Boston marathon, fem över halv två på natten den 19 april lokal tid, förklarades Tamerlan Tsarnajev död.

Enligt dödsbeviset ska han först ha skjutits upprepade gånger av polisen för att sedan utsättas för "massivt trubbigt våld", troligast genom att bli påkörd av en bil. Troligtvis var det hans lillebor Dzhokhar Tsarnajev som körde mot poliserna och då körde på sin bror som fastnade under bilen och släpade med.

Dödsbeviset släpptes i samband med att Tamerlan Tsarnajevs kropp hämtades från bårhuset och fördes till en begravningsbyrå.

Flera begravningsplatser i Bostonområdet har sagt nej till att begrava den misstänkte Bostonbombaren. Sedan Tamerlan Tsarnajevs kropp släpptes av rättsläkarna för över en vecka sedan har den först blivit liggande på bårhuset. Nu väntar den på att en begravningsplats ska hittas.