”Berlusconi stal min flickvän”

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-05-26

Noemis ex-pojkvän talar ut om när förhållandet sprack

Gino Flaminio, 21, var tillsammans med Noemi Letizia, 17.

Sen lärde hon känna Italiens premiärminister Silvio Berlusconi, 72.

Nu talar ex-pojkvännen ut i en av Italiens största tidningar om när han förlorade sin flickvän.

– Det stod klart för mig nästan direkt att mitt förhållande med ”Memi” inte kunde fortsätta. Det var som att begära att Britney Spears skulle vara tillsammans med slaktaren nere på hörnet, säger Gino Flaminio till La Repubblica.

Turerna kring Silvio Berlusconis påstådda förhållande med den då 17-åriga napoletanskan Noemi Letizia fortsätter.

För några veckor sedan gick Berlusconis fru Veronica Lario ut i italienska meder och meddelade att hon ämnade lämna sin make som ”träffar minderåriga”.

”Vän med pappan”

Silvio Berlusconi gick i taket och tillbakavisade anklagelserna:

– Jag skulle umgås, som frun sa, med 17-åringar. Det är något jag inte kan tolerera. Jag är vän med pappan: punkt slut – jag svär, sa Berlusconi till tidningen La Stampa.

Nu talar Noemi Letizias ex-pojkvän Gino Flaminio ut i La Repubblica och berättar om hur hans och Noemis förhållande – som varade mellan 28 augusti 2007 och 10 januari 2009 – tog slut.

Gino Flaminio säger till tidningen att Silvio Berlusconi ringde Noemi Letizia efter att han sett fotografier som hon låtit ta på en modellagentur. Fotografierna fanns i en pärm som Berlusconis vän programledaren Emilio Fede glömt kvar hemma hos Berlusconi.

– Det var eftermiddag, fem eller sex på eftermiddagen, och Noemi höll på att studera. Berlusconi säger till henne att han sett fotografierna och att han slogs av hennes ”änglalika anlete” och hennes ”purhet”. Han säger att hon skall bevara sig som hon är, ”pur”, säger Gino Flaminio till La Repubblica.

– Det var det första telefonsamtalet. Jag var inte där, utan jag berättar för er vad Noemi sagt till mig, och jag tror henne, säger Gino Flaminio.

”Kallade honom 'pappi'”

Flaminio berättar att Silvio Berlusconi fortsatte att ringa till hans flickvän.

– Hon kallade honom ”pappi” på telefon. Också framför mig. Vi kunde vara tillsammans och så svarade Noemi och sa ”pappi” och jag förstod att det var premiärministern, säger Gino Flaminio.

Enligt Flaminio hade Berlusconi en ”faderlig” hållning gentemot Noemi.

– Han frågade henne hur det gått i skolan, om hon studerade väl, såna saker. Men jag började fly från situationen. Jag tyckte inte om det. Jag gillade inte hur det artade sig. Jag såg inte längre saker och ting klart och öppet, som jag vill ha det. Jag kände mig som slaktaren nere på hörnet som hade blivit ihop med Britney Spears. Hur skulle jag kunna klara det? säger Gino Flaminio.

Han berättar hur förhålladet började rasa ihop i samband med att hans flickvän besökte Silvio Berlusconis villa på Sardinien.

– Det jag verkligen inte kunde svälja var den långa semestern över nyår på Sardinien, i hans villa. Noemi sa till mig i december att ”pappi” hade bjudit henne dit, säger Gino Flaminio.

– Så hon åkte någon gång 26-27 december och kom tillbaka 4-5 januari. När hon kom tillbaka berättade hon många saker. Att Berlusconi hade behandlat henne och hennes väninnor väl. De hade skojat och skrattat... Det var många tjejer där – mellan 30 och 40, säger Gino Flaminio.

”Lilla ansjovis”

Han berättar att han försökte ringa sin flickvän under hennes vistelse på Sardinien, men hon svarade inte.

– När hon kom tillbaka var hon inte längre min Noemi, min lilla ansjovis, den okomplicerade tjej jag älskade, tjejen som inte skämdes över att hämta mig vid fabriken på kvällen. I januari gjorde vi slut, säger Gino Flaminio.

Enligt Gino Flaminio är det inte sant att Berlusconi lärde känna Noemi Letizia genom hennes far Elio.

– Noemis föräldrar har inget med saken att göra. Förhållandet var med henne. Det uppstod mellan Berlusconi och Noemi. Noemi sa aldrig att han, ”pappi”, pratade om politik med hennes far Elio, säger Gino Flaminio.

I en intervju med CNN tillbakavisar nu Berlusconi anklagelserna:

– Man har anklagat mig för att ha ljugit för tidningarna. I ljuset av en sådan anklagelse kommer jag att reagera, jag kommer att förklara exakt hur situationen är och jag kommer återigen få alla italienare med mig. Och ännu en gång kommer de här anklagelserna vara en boomerang mot dem som kommit med dem, säger Berlusconi enligt Corriere della Sera.

”Hon var inte längre min lilla
ansjovis”