Rånmisstänkt hörs om mordet på Gabriel

Publicerad 2013-10-02

Ytterligare en person anhållen efter mordet på småbarnspappan

Nu kommer nya uppgifter om mordet på småbarnspappan Gabriel Holmdahl, 20.

Samma dag som han försvann genomfördes ett rån i Växjö.

21-åringen som misstänks för rånet har nu anhållits för mordet på Gabriel.

Gabriel Holmdahl hittades död utanför Lidköping i september. Han hade då varit försvunnen sedan den 14 augusti.

I går anhölls en 22-årig man misstänkt för mordet. Mannen är sedan tidigare bekant med Gabriel.

– Han förnekar brottsrubriceringen. Han lämnade en berättelse om sina förehavanden men han är fortfarande anhållen, säger Lars Johansson vid Länskriminalen i Skövde.

Misstänkt för rån samma dag

Under dagen har polisen dessutom kallat in ytterligare en person till förhör. Han anhölls efter förhören, enligt Nya Lidköpings-Tidningen. Det är en 21-årig man som sedan tidigare är misstänkt för ett rån som skedde samma dag som Gabriel försvann. Enligt Nya Lidköpings-Tidningen är också 22-åringen misstänkt för inblandning i rånet.

– Rånet skedde på förmiddagen, det var samma dag, men vi kan inte säga att det har någon koppling, säger Lars Johansson vid Länskriminalen i Skövde.

Han fortsätter:

– Om den här personen släpper vi inte ytterligare uppgifter. Men det finns uppgifter som kan vara intressanta. Vi vill ha en berättelse om vad han har gjort den här dagen, säger Lars Johansson.

Tidigare dömd

22-åringen som anhölls i går är tidigare dömd för en dödlig knivmisshandel.

Sommaren 2009 knivskar han en man i ansiktet och högg honom i nacken. Enligt domen var misshandeln en hämnd för att mannen hade talat illa om 22-åringens pappa.

Mannen var bara 18 år då och med hänsyn till hans låga ålder gav hovrätten honom ett förhållandevis lågt straff. Trots att den misshandlade mannen dog av skador dömdes den nu mordmisstänkte mannen till fängelse i 1 år och 6 månader.