”De hotade med att spränga vårt hus”

Publicerad 2012-02-10

Här kommer de två Bandidosmedlemmarna till bilhandlaren. Den ena av dem, en 20-åring, ville köpa en lyxbil – på helt egna villkor.

Den utpekade Bandidosmedlemmen misstänks ha hotat kidnappa bilhandlarens barn.

Och spränga hans familj i luften.

Om han inte fick en Bentley.

Bilföretagaren i Stockholmstrakten berättar i polisförhör att han söktes upp av två män som ville diskutera en affär av en Bentley.

En av dem, en 20-åring, ska själv ha uppgett sig vara Bandidosmedlem och visat en pistol i byxlinningen.

– Du ska sälja bilen till mig och jag ska förklara hur, ska 20-åringen ha sagt, enligt förundersökningen.

Kände sig tvingad att lyda

Företagaren vägrade genomföra affären. Då fick han återigen påhälsning av 20-åringen som uppmanade honom att ta en Mercedes i utbyte. En kredit på cirka en halv miljon kronor skulle utgöra mellanskillnaden och bilen skrivas på en bulvan.

Företagaren uppger att han kände sig tvingad att lyda.

Men bilen var tvungen att genomgå service före leverans. 20-åringen ska då ha hotat kidnappa företagarens barn om inte han inte såg till att servicen genast blev genomförd och betald. Företagarens och familjens hus skulle dessutom sprängas i bitar, enligt åtalet.

Bilföretagaren uppskattar att han förlorade 300 000-400 000 kronor på "affären".

Krävde 800 000 kronor

De utpekade Bandidosmedlemmarna uppges sedan ha tvingat av honom ytterligare 800 000 kronor för att ha försenat billeveransen.

De ska då ha riktat en Kalasjnikov mot hans ansikte och hotat skjuta om han inte betalade. Därefter hittade mannen en handgranat utan tändhatt i en påse som hängts på dörren till bilföretaget, berättar han i förhör.

20-åringen åtalas nu för två fall av grov utpressning. Ytterligare en man åtalas för medhjälp till grov utpressning. 20-åringen uppges stå den svenske Bandidosledaren Mehdi Seyyed nära. Seyyed avtjänar nu ett nioårigt fängelsestraff för att ha beställt två mord.

20-åringen förnekar brott.

Rättegången inleds nästa vecka.