Aftonbladet

Dagens namn: Stella, Estelle

Krossade av lastbil

Publicerad 2012-02-02

Kärlekssemestern blev en tragedi – alla fyra dog direkt. Lastbilschauffören smet – jagas av thailändska polisen

VAR PÅ VÄG TILL KOH TAO  Bilen som de fyra svenska ungdomarna färdades i demolerades helt när en lastbil kom över i fel körfält. "Jag vet att de dog lyckliga", säger en vän om de två paren som var på kärlekssemester.

De två paren i 20-årsåldern återvände till paradiset där de lärde känna varandra.

Men kärlekssemestern slutade i tragedi – alla fyra dog när deras bil krossades av en lastbil.

– Vi är enormt ledsna, vi hade en underbar son, säger pappan till ett av offren.

Lastbilen som krockade med de fyra ungdomarna.

De fyra vännerna, två män och två kvinnor, hade inte en chans när en lastbil kom över i fel fil och totaldemolerade deras Toyota Altis vid 01-tiden svensk tid natten till i går i Phangnga, norr om Phuket i Thailand. Tillsammans med sin chaufför omkom de fyra unga svenskarna omedelbart.

– De levde varje dag fullt ut. Jag vet att de dog lyckliga och de dog tillsammans, säger en vän till de båda paren.

Träffades i Thailand

Chauffören till den kylbil avsedd för fisk som orsakade tragedin försvann från olycksplatsen och jagades i går av thailändsk polis. Svenskarnas bil demolerades så kraftigt av smällen att det tog räddningsmanskap tre timmar att klippa loss kropparna.

– Anhöriga är underrättade och UD och svenska ambassaden i Bangkok står beredda att ge anhöriga stöd. Vi håller kontakt med thailändska myndigheter, säger Linn Duvhammar på UD:s presstjänst.

De två paren har flera gemensamma bekanta i Sverige men lärde känna varandra när de av en slump befann sig i Thailand för nästan exakt ett år sedan. De började umgås och fortsatte att resa tillsammans.

– De klickade med varandra, säger en bekant.

De kom alla från Varberg och var mellan 20-22 år. Den 19 januari i år återvände de till Thailand för tre veckors semester tillsammans.

Enligt thailändsk media bodde de på ett vandrarhem i Patong, ett av de livligaste områdena i Phuket. De ska ha varit på väg till ön Koh Tao, öster om Phuket för att dyka när olyckan inträffade.

Chockade vänner nåddes i går av beskedet att fyra av deras kompisar plötsligt inte fanns i livet längre.

– Jag har genomlidit min värsta dag i livet. Det är först nu jag kan prata, säger en vän till de två paren.

En annan bekant berättar:

– Jag satt och pluggade i Lund när jag fick höra det. Jag trodde inte att det var sant. Jag åkte hem till Varberg direkt.

”Gråtit tillsammans”

En kompis som spelade fotboll tillsammans med en av de döda unga männen berättar att sorgen i laget är stor.

– Vi har träffats i fotbollslaget och gråtit ut tillsammans och fått stöd av präster, säger han.

Flera vänner ville i går uttrycka sin respekt för de omkomna.

– Han är helt underbar. Han satte andra i första fokus i alla moment. Han är så oerhört ödmjuk. Han tillsammans med de andra var fantastiska människor, säger en kamrat till en av de unga männen.

Föräldrarna till de fyra svenskarna fick i går besök och stöttning av präster efter att de fått besked om att deras barn ryckts bort.

– Vi är enormt ledsna, vi hade en underbar son, säger pappan till en av dem.

Varbergs kommun aktiverade i går sin speciella krisgrupp, posom-gruppen, för att ta hand om människor som mådde dåligt på grund av dödsolyckan. Även kyrkan i Varberg höll extra öppet.

ANNONS