Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Jenny, Jennifer

Dansk politiker mördad av knivman

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2010-01-27

Mannen var missnöjd över sin praktikplats. Då högg han ihjäl sin kontakt på jobbcentret.

Socialarbetaren och politikern Birthe Christiansen avled i morse efter attacken utanför socialkontoret i Holstebro i Danmark.

Birthe Christiansen.

Mannen väntade på 56-årige Birthe Christiansen utanför hennes arbetsplats där hon jobbade som socialarbetare. När hon kom ut på parkeringsplatsen högg han henne flera gånger i överkroppen, skriver BT på nätet.

En 28-årig man greps kort efter attacken och häktades senare under dagen. Christiansen ska enligt danska medier ha namngett den misstänkte gärningsmannen innan hon dog. Hon hade träffat honom flera gånger i samband med att han kommit till centret för stöd i sitt jobbsökande.

Bokat möte

Danska Politiken skriver att mannen hade avtalat ett möte med Christiansen senare samma dag. Han skulle ha träffat henne för att diskutera den aktiveringsplan som han fått på centret.

Han var missnöjd med att ha fått lämna sin praktikplats och enligt tidningen var förhållandet mellan honom och Christiansen "ansträngt".

Aktiv politiker

Birthe Christiansen var också aktiv inom politiken som lokal ordförande för Socialdemokraterne. Partikamraterna var i dag chockade och upprörda över det som inträffat.

Den anhållne mannen nekar till anklagelserna och polisen har ännu inte fått fram något motiv till mordet. Det är ännu inte känt om han har hotat sitt offer innan han gick till attack.