Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Jenny, Jennifer

Ny gruppledare för Socialdemokraterna

Publicerad 2019-01-29

Annelie Karlsson.

Annelie Karlsson har valts till ny gruppledare för den socialdemokratiska riksdagsgruppen. Hon efterträder Anders Ygeman, som varit gruppledare sedan augusti 2017.

Ygeman blev nyligen energi- och digitaliseringsminister i regeringen.

– Eftersom han då inte tjänstgör som riksdagsledamot kan han inte vara gruppledare, säger Martin Rynoson, presskontakt för S.

Annelie Karlsson, som är född 1965 och bor i Kristianstad, har suttit i riksdagen sedan 2010. Hon är bland annat ledamot i arbetsmarknadsutskottet och sitter i valberedningen och riksdagens ansvarsnämnd.

Karlsson har varit vice gruppledare för Socialdemokraterna sedan mars förra året och tjänstgörande gruppledare sedan Ygeman lämnade riksdagen.

– Jag ser fram emot att få arbeta med alla våra ledamöter för att göra ett så stort socialdemokratiskt avtryck i riksdagen som möjligt, säger hon på S hemsida.

Riksdagsgruppen valde också Helene Hellmark Knutsson, tidigare minister för högre utbildning och forskning, till gruppledare i näringsutskottet. Dessutom blir Gunilla Svantorp ny gruppledare i utbildningsutskottet.

Följ ämnen i artikeln