Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Tore, Tor

Ernman om dåden i Paris – ”Vi lever i mörka tider”

Publicerad 2015-11-14

Skriver om sin gamla hemstad på Facebook

Malena Ernman har tidigare bott i Paris och upplevde 1986 terrorattacken mot en bokaffär i Paris. Fredagens terrordåd får henne att minnas dåden 1986.

”Jag hade precis gått ut från den butiken och jag var fortfarande så nära att jag hörde smällen”, skriver hon på Facebook.

1986 drabbades paris av flertalet terrordåd i form av bomber. En som bodde i Paris under tiden för dåden är operasångerskan Malena Ernman. Efter gårdagens dåd drar hon, i ett Facebookinlägg, paralleller till dåden 1986.

”Ingenting som liknar det här”

Ernman beskriver fredagens dåd som en mardröm och hur nära hon var bomben som smällde i en bokaffär 1986.

”När bomben smällde på FNAC 1986 så hade jag precis gått ut från den butiken och jag var fortfarande så nära att jag hörde smällen och ryggade tillbaka. Frankrike har sett många terrordåd sen dess. Men ingenting som liknar det här”, skriver hon i sitt inlägg.

”Hatet kan bara hata”

Vidare skriver Ernman om rädslan som många upplever just nu och hur vi försöker förstå var hatet kommer ifrån.

”Väldigt många människor är rädda just nu och det finns dom som säger att hatet kommer vinna. Men det kommer aldrig hända för hatet kan bara hata. Det kan ingenting mer. Och vi får aldrig nånsin låta rädslan och hatet ta över för vi så oändligt mycket större än så.”

Läs hela inlägget nedan.

Följ ämnen i artikeln