Nu talar Gerry McCanns syster ut:

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-09-07

”Polisen tror att Madeleine dog i en olycka, gömdes och sedan kördes bort i bil”

Gerry McCanns syster Philomena berättar nu för Sky News att den portugisiska polisen säger sig tro att Madeleine dog i en olyckshändelse, och att föräldrarna gömt och skaffat bort kroppen.

– Det är helt absurda anklagelser. Kate är vansinnig på polisen och det är hela vår familj, säger Philomena McCann till Sky News.

Kate McCanns pappa kallar den portugisiska polisens utredning för ”en fars”.

– Det skulle var som ett skämt om det inte vore så fruktansvärt olustigt, säger han till Sky News.

Gerrys bror John kallar situationen för ”helvetisk”.

– De lever i ett helvete. Vi lever i ett helvete. Ni kan ju bara tänka er hur det skulle kännas att vara i deras skor, sa han till reportrar i Storbritannien.

Gerry McCanns syster Philomena McCann vet inte varför polisen så uppenbart koncentrerar sig på att samla bevis just mot Kate McCAnn. Hon berättar att bevisen bland annat består av funna DNA-spår från Kates kläder och från hyrbilen.

– Men det är fullständigt idiotiskt. Vad är det för konstigt att man hittar spår av kroppsvätskor från ett barn på en förälders kläder, säger hon till Sky News. Den portugisiska polisen, som jag inte har mycket förtroende för, har överdrivit bevisen fullständigt.

Enligt henne är både hon, föräldrarna och hela familjen mycket upprörda över händelseutvecklingen.

– Jag kan knappt prata om det här... Jag är helt förstörd. Och min mamma som rest till Portugal för att hjälpa Gerry och Kate gråter bara hela tiden.

Pilomena McCann tror inte att den portugisiska polisen på allvar misstänker föräldrarna. Istället syftar deras agerande till att lägga ut en rökridå och locka fram den riktiga mördaren.

– Ändå förhörs de bägge två. Gerry ska in på ett kortare förhör i dag igen.

Gerry McCann uttalade sig i går om anklagelserna mot frun Kate. Han sa att hans fru är oskyldig och sa att ”paret skulle göra allt för att ta sig igenom detta”.

”Tanken att Kate skulle vara inblandad i Madeleines försvinnande är helt galen”, skriver han i sin blogg.