Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Ludvig, Love

Portugisisk polis åker till England

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2007-11-28

Ska träffa kollegor och rättsläkare i fallet Madeleine McCann

Portugisiska utredare uppges nu vara på väg till England i hopp om att få information som kan lösa gåtan med försvunna Madeleine.

Nu ska portugisisk polis söka svaret på gåtan försvunna Madeleine McCann.

I dag landar fyra utredare i Storbritannien, uppger Sky News.

Bland annat ska de förhöra föräldrarnas vänner.

Det har snart gått sju månader sedan Madeleine McCann, 4, försvann från hotellet på semesterorten Praia da Luz i Portugal. Fortfarande vet ingen om Madeleine lever, om hon har kidnappats eller dödats och i så fall av vem. Ett stort antal misstänkta har funnits, däribland flickans egna föräldrar Gerry och Kate McCann.

Landar i England

I dag kan ett genombrott komma. Tv-kanalen Sky News uppger att fyra utredare från den portugisiska polisen i dag landar i England för att föra detektivarbetet vidare. Med i gruppen ska landets näst högst uppsatte polisman Paulo Rebelo finnas. Även två rättsläkare och en patolog följer med teamet.

Enligt Sky News är syftet med besöket att träffa kollegor vid Leicestershirepolisen samt rättsläkare från ett laboratorium i Birmingham.

Där finns svaren från de prov som polisen tagit från familjen McCanns semesterlägenhet och från bilen de hyrde under Portugalvistelsen.

Förhör med vännerna

Det finns också uppgifter om att de ska hålla nya förhör med de personer som åt middag tillsammans med Gerry och Kate samma kväll som Madeleine försvann.

För paret McCann kommer den portugisiska polisens besök som en överraskning.

– Kate och Gerry vet ingenting om det här, säger deras talesperson Clarence Mitchell till The Sun.

– Men de är mer än villiga att prata med alla portugisiska polismän som kommer till Storbritannien.

Enligt Sky News väntas polisen inte träffa föräldrarna.