Ockelbo firar Estelles dop

Publicerad 2012-05-22

Prins Daniels hemort fylldes av prinsessor & prinsar tidigt i morse

OCKELBO. Prinsessan Estelles dopdag till ära fylldes Prins Daniels hemort Ockelbo av både prinsar och prinsessor redan vid tiotiden idag.

Barnen kom gående från tre olika förskolor prydda med egentillverkade guldfärgade prinsesskronor.

I väntan på det stora tårtkalaset som stundar på torget i Ockelbo sitter barnen i halvcirkel och väntar medan tårtorna plockas fram.

Louila, 4, Jennifer, 5 och Malou, 5, alla från Stenhuggarens förskola, håller varandra i hand och ser sig nyfiket omkring.

När Aftonbladets reporter frågar barnen varför de gjort sig så fina skriker alla med en mun: ”Estelle!!”

”Vet att det är fest”

– Alla vet kanske inte vad ett dop innebär men de vet att det är fest i Ockelbo i dag, säger förskolläraren Margaretha Karlsson.

Efter tårtkalaset  blir det samling framför storbildsteven på Stortorget där Estelles dop från Slottskyrkan ska visas live. Fem minuter innan kommer klockringningen från Ockelbo kyrka att ljuda över nejden.

Avslutas med After dop

För de äldre på boendet Bysjöstrand kommer kaffe och prinsesstårta att serveras i samband med att Herrgården på Wij trädgårdar invigs.

Klockan 14 ska ett vårdträd planteras till minne av dopet. Körsbärsträdet planteras bredvid det träd som Kronprinsessparet planterade under sitt officiella besök i Ockelbo 2011.

Kvällen kommer att avslutas med After dop med företagarna i Ockelbo.