Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Frans, Frank

Nu talar han ut om det brutala våldet

Publicerad 2014-07-07

15-åriga Tariq Abu Khadair blev nedslagen när han sörjde sin kusin, av män som pekas ut som israeliska poliser.

Nu har han lämnat sjukhuset och bestämt sig för att berätta vad som hände:

– Jag gjorde ingenting. Jag blev brutalt attackerad från sidan när jag försökte fly, säger han.

Det brutala överfallet filmades av en anonym filmare som gömde sig i ett närliggande hus.

På filmen syns det hur Tariq Abu Khadair blir besinningslöst nedslagen av två män, som pekas ut som israelisk polis, skriver Sky News.

Tariq Abu Khadair är kusin till den 16-årige palestinska pojke som hittades död utanför Jerusalem tidigare i veckan, i vad som tros ha varit en hämndattack från israeliska bosättare efter att tre israeliska tonåringar misstänkts ha mördats av Hamas några dagar tidigare.

"Jag vaknade upp på sjukhus"

Den våldsamma attacken på Tariq Abu Khadair gjorde att han fick uppsöka sjukhus – och nu har han bestämt sig för att berätta vad som hände.

I en intervju filmad av israelisk press syns det hur en skärrad och blåslagen Tariq Abu Khadair ställde sig framför flera journalister:

– Jag blev brutalt attackerad från sidan. Jag blev medvetslös och vaknade upp på sjukhus, säger han.

Micky Rosenfeld, nationell talesman för den israeliska polisen, berättade tidigare för Sky News att Tariq Abu Khadair inte var så oskyldig som videon visade – utan att han i själva verket hade varit med och kastat stenar och protesterat mot Israelisk polis.

"Jag försökte fly"

–Nej, jag gjorde ingenting. Jag såg några personer som började springa emot mig och då försökte jag fly. Men jag blir attackerad från sidan och vaknade upp på sjukhus, säger Tariq Abu Khadair.

Han fortsätter berätta att han är "mållös" efter händelsen och att han ska stanna i Palestina i några dagar innan han åker hem till USA.