Paul Svenssons burgare Royal med dijonsenap

Publicerad 2013-07-04

KUNGLIGT GOTT Vilka tillbehör man ska ha till burgaren är givetvis efter egen smak, men Paul själv valde bacon, avokado, tomat, lök, och sallad.

(4 portioner)

Hamburgare

1 kg nötfärs

1 vitlöksklyfta, riven

1 msk dijonsenap

1 tsk svartpeppar

2 tsk salt

1⁄2 dl vatten

1 knippe bladpersilja, finhackad

Receptet är hämtat ur kokboken Kockarnas grillbok

Amerikansk hamburger-

dressing med chilisås,

tomat och rökt paprika

1 dl majonnäs

1⁄2 tsk rökt paprikapulver

1 msk chilisås

1⁄2 tomat, urkärnad och fintärnad

1 msk hackad saltgurka

1⁄2 tsk kajennpeppar

några droppar soja

salt och svartpeppar

Hamburgarna: Blanda alla ingredienser väl och platta ut till 8 jämntjocka, täta hamburgare. Grilla dem ett par minuter på vardera sida och servera dem sedan direkt tillsammans med valfria tillbehör. Jag valde grillat bacon, avokado, tomat, lök, sallad, hamburgerbröd, och hamburgerdressing.

Dressing: Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.

Paul Svensson