Paul Svenssons burgare Royal med dijonsenap
Publicerad 2013-07-04
(4 portioner)
Hamburgare
1 kg nötfärs
1 vitlöksklyfta, riven
1 msk dijonsenap
1 tsk svartpeppar
2 tsk salt
1⁄2 dl vatten
1 knippe bladpersilja, finhackad
Amerikansk hamburger-
dressing med chilisås,
tomat och rökt paprika
1 dl majonnäs
1⁄2 tsk rökt paprikapulver
1 msk chilisås
1⁄2 tomat, urkärnad och fintärnad
1 msk hackad saltgurka
1⁄2 tsk kajennpeppar
några droppar soja
salt och svartpeppar
Hamburgarna: Blanda alla ingredienser väl och platta ut till 8 jämntjocka, täta hamburgare. Grilla dem ett par minuter på vardera sida och servera dem sedan direkt tillsammans med valfria tillbehör. Jag valde grillat bacon, avokado, tomat, lök, sallad, hamburgerbröd, och hamburgerdressing.
Dressing: Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.
Paul Svensson