Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Bror

Nu över 100 000 artikelkommentarer

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-01-23

Gå med i Aftonbladets community Snack och börja kommentera du också!

Fantastiskt roligt, säger Aftonbladets communitychef Andreas Aspegren.

Succén med Aftonbladets artikelkommentarer fortsätter och just nu har totalt över 100 000 kommentarer skrivits.

Snack är Aftonbladets community som lanserades i augusti förra året.

- Det är fantastiskt roligt att läsarna bli alltmer engagerade i Aftonbladets journalistik. Läsarnas kritik, beröm och debatt bidrar till en mer allsidig nyhetsrapportering från vår sida. Och förutom artikelkommentarerna har vi också blogglänkar som fördjupar dialogen mellan oss och våra läsare. Sedan ska vi heller inte glömma den intensiva diskussionen som våra läsare har sinsemellan, säger Aftonbladets communitychef Andreas Aspegren.

Det som har engagerat läsarna mest är helt klart Ipred-debatten och artikeln "Utan Ipred kan vi inte göra film" där filmskaparna bakom filmen Låt den rätte komma in uttalade sig fick hela 426 kommentarer.

Något annat som väcker debatt bland läsarna är vargen - är den ett farligt djur eller är den förföljd och missförstådd? Försäkringskassans sena utbetalningar rör också upp känslor.

Jerringpriset engagerar

Hängivna Sportbladetläsare är inte heller sena med att tycka till om det mesta. Jerring-bråket som handlade om en röstkupp för att hästhopparen Rolf-Göran Bengtsson skulle få Jerringpriset före Zlatan Ibrahimovic diskuterades länge och mycket. Jerringpriset gick dock inte till någon av herrarna utan istället till Charlotte Kalla.

En annan sportartikel som engagerade är "Det är en solklar spark" om matchen mellan HV71 och Rögle där HV-tränaren Kenta Johansson var helt säker på att Rögles vinstmål av Chris Abbott sparkades in. Rögles tränare Peter Johansson visste inte riktigt vad han hade sett däremot eftersom han, enligt artikeln, har dålig syn. Även "Kanada får spela efter sina egna regler" om JVM-finalen fick många kommentarer.

Profilfoto en utmaning

Blondinbellas val att använda päls ville Nöjesbladets läsare gärna diskutera. Andra populära nöjesartiklar var "Skrällen - och röstskandalen" om Dansbandskampen och "Hotad av juryn" om ett av många Idolbråk.

Även Wendelas artiklar får läsarna att skriva kommentarer så fingrarna blöder. Det mesta som handlar om skolor, till exempel "Nu kommer skolorna för de duktigaste" får många kommentarer.

- Nästa stora utmaning är att få fler att också ladda upp en egen bild på Snack så att det blir tydligare för alla vem läsaren verkligen är, säger Andreas Aspegren.

Gå med i Snack du också!