Dagens namn: Ingrid, Inger

Matchfakta 29/1

HV 71–Linköping 2–2 (1–1, 0–1, 1–0, 0–0)

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-01-29

Första perioden: 1–0 (2.05) Andreas Falk (Björn Melin, Per Gustafsson), 1–1 (16.45) Carl Gunnarsson (Joakim Eriksson, Niklas Persson) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 1–2 (11.47) Jan Hlavac (Jaroslav Hlinka, Ivan Majesky) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 2–2 (6.55) Martin Thörnberg (Jukka Voutilainen, Pasi Puistola) spel fem mot fyra.

Skott: 30–36 (10–13, 9–11, 8–9, 3–3).

Utv, HV 71: 5x2, 1x10. Linköping: 4x2.

Domare: Ulf Rönnmark, Stockholm.

Publik: 7 038.

Analys: Efter att Martin Thörnberg kvitterat till 2–2 i början av tredje perioden blev det en jämn avslutning på matchen. Båda lagen hade chanser att göra ett segermål, men målvakterna Liv och Henriksson höll tätt. Linköpingsspelarna Daniel Fernholm och Mikael Håkanson fick båda lämna matchen med skador redan i första perioden. Detta märktes dock inte mycket av, Linköping höll upp tempot bra och var totalt sett det något bättre laget. Matchens tre sista mål gjordes i power play. Ett av dem gjorde förre HV–spelaren Andreas Jämtin när pucken studsade i mål via hans byxor. (TT)

Färjestad–Luleå3–2 (1–1, 0–0, 2–1)

Första perioden: 0–1 (5.53) Johan Ejdepalm (Linus Omark) , 1–1 (11.14) Rickard Wallin (Anders Bastiansen).

Tredje perioden: 2–1 (4.11) Emil Kåberg (Marcus Johansson, Marius Holtet), 2–2 (9.53) Mats Lavander (Linus Omark, Johan Harju) spel fem mot fyra, 3–2 (15.27) Dick Axelsson (Mikael Johansson) spel fem mot fyra.

Skott: 28–21 (10–8, 8–4, 10–9).

Utv, Färjestad: 2x2. Luleå: 6x2.

Domare: Ulf Rådbjer, Grödinge.

Publik: 7 172.

Analys: Färjestad hade sju raka segrar hemma mot Luleå, och även efter torsdagens match i Karlstad består den sviten då Färjestad vann med 3–2. Luleå tog ledningen i första perioden men Färjestad hann med en reducering. I den tredje perioden kunde sedan Färjestad, framburna av publiken, först göra 2–1 och sedan 3–2 efter att Luleå kvitterat. Stor matchhjälte blev Dick Axelsson med mindre än fem minuter kvar av matchen. (TT)

Södertälje–Frölunda 1–4 (1–1, 0–2, 0–1)

Första perioden: 1–0 (9.40) Tomas Kollar (Martin Cibak, Linus Videll), 1–1 (15.15) Janne Niskala (Lars Eller, Erik Karlsson).

Andra perioden: 1–2 (7.18) Fredrik Pettersson (Mikael Johansson), 1–3 (14.58) Janne Niskala (Philip Larsen, John Pohl) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 1–4 (2.25) Tomi Kallio (Niklas Andersson, Jonas Johnson).

Skott: 23–32 (8–12, 4–9, 11–11).

Utv, Södertälje: 3x2. Frölunda: 2x2.

Domare: Christer Lärking, Solna.

Publik: 2 470.

Analys: En något avslagen match i en ganska öde arena, där Södertälje gjorde vad man kunde för att hota Frölunda. Det gick sådär. Frölunda hade visserligen marginalerna på sin sida – kvitteringen till 1–1 var till exempel en rejäl tavla av SSK–målvakten Pontus Sjögren. Men sett över hela matchen var gästerna det klart bättre laget. SSK hade ledningen, men sedan malde Frölunda ner motståndet och vann utan att behöva kämpa ihjäl sig. (TT)

Rögle–Djurgården 3–4 e förl (1–0, 0–2, 2–1, 0–1)

Första perioden: 1–0 (12.12) Andrée Persson (Mads Bödker, Jakob Johansson).

Andra perioden: 1–1 (8.26) Kristofer Ottosson (Fredrik Bremberg, David Schneider), 1–2 (15.23) Kristofer Ottosson (Fredrik Bremberg, Timmy Pettersson).

Tredje perioden: 2–2 (6.01) Andrée Persson (Mathias Tjärnqvist) spel fem mot fyra, 3–2 (6.53) Richard Demén–Willaume (Chris Abbott, Cam Abbott), 3–3 (14.21) Marcus Krüger (Jacob Josefson, Tim Eriksson).

Fjärde perioden: 3–4 (4.01) Marcus Ragnarsson (Fredrik Bremberg, Niklas Anger) spel fem mot fyra.

Skott: 27–32 (10–5, 9–12, 7–13, 1–2).

Utv, Rögle: 3x2. Djurgården: 3x2.

Domare: Thomas Andersson, Gävle.

Publik: 4 845.

Analys: Formstarka Djurgården rusar mot en slutspelsplats. Laget kämpade ner Rögle med 4–3 efter förlängning. Avgörande målet stod veteranen Marcus Ragnarsson för. Segern var stockholmarnas sjätte på de sju senaste matcherna. Rögle fick visserligen med sig en pinne men slutspelsdrömmen blir allt svagare då samtliga bottenkonkurrenter plockade poäng. (TT)

Modo–Timrå 3–2 (0–1, 1–1, 2–0)

Första perioden: 0–1 (12.06) Mikko Lehtonen (Håkan Bogg, Fredrik Hynning) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 0–2 (6.29) Mika Pyörälä (Tom Wandell, Håkan Bogg), 1–2 (13.37) Niklas Sundström (Per–Åge Skröder, Mats Zuccarello–Aasen).

Tredje perioden: 2–2 (9.32) Andreas Salomonsson (Per Svartvadet, Victor Hedman) spel fyra mot fem, 3–2 (13.30) Andreas Salomonsson (Victor Hedman).

Skott: 26–28 (10–8, 13–8, 3–12).

Utv, Modo: 4x2. Timrå: 6x2.

Domare: Marcus Vinnerborg, Ljungby.

Publik: 6 836.

Analys: En match som kanske borde ha slutat oavgjort, men idrotten är inte alltid rättvis. Timrå var tillbakapressat i början men åt sig in i matchen efterhand och gjorde dessutom både 1–0 och 2–0. Modo reducerade, men Timrå såg ut att ha full koll på tillställningen långt in i den tredje perioden – tills Andreas Salomonsson vaknade till liv. Modoforwarden gjorde mål i två raka anfall och vände själv på steken i sista perioden. (TT)

Skellefteå–Brynäs 2–1 e förl (1–1, 0–0, 0–0, 1–0)

Första perioden: 0–1 (6.45) Jonathan Granström (Sebastian Lauritzen) spel fem mot fyra, 1–1 (8.41) Brad Moran (Mathias Månsson, David Rundblad).

Fjärde perioden: 2–1 (2.18) Gabriel Karlsson (Kimmo Koskenkorva).

Skott: 46–20 (23–9, 16–3, 6–7, 1–1).

Utv, Skellefteå: 3x2. Brynäs: 5x2.

Domare: Sören Persson, Lidköping.

Publik: 5 029.

Analys: Det blev seger för hemmalaget till slut när Gabriel Karlsson frälste hemmapubliken med att göra 2–1. Skellefteå spelade ut Brynäs efter noter i första perioden. Andra perioden såg nästan identisk ut, men chanserna var inte lika klara. Efter två perioder stod det 39–12 i skott till Skellefteå. Anders Lindbäck i Brynäskassen hade det svettigt, men fick bra hjälp av ett uppoffrande försvar. Det gjorde att det stod 1–1 efter två perioder och Brynäs var fortfarande med i matchen. I sista perioden hittade Brynäs tillbaka till självförtroendet och det blev en jämn, men tillknäppt period. Den slutade mållös och matchen gick till sudden death. Där avgjorde Gabriel Karlsson. (TT)