Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Jenny, Jennifer

Pappan svårt chockad efter vådaskottet

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-08-26

Skottet träffade den 11-åriga dottern i foten. Sjukhuset uppger att flickan är svårt skadad, men att läget är stabilt. Hon har opererats i foten under natten.

– Hon var med pappan på balkongen när han sköt.

Den tekniska undersökningen av balkongen från vilket den 43-åriga pappan sköt mot råbocken är avklarad. Men själva vapnet är ännu inte undersökt.

Vapnet är en älgstudsare av märket Winchester. Pappan har använt en vanligt förekommande jaktammunition, som expanderar i kroppen när den träffar sitt mål. Om vapnet är halvautomatiskt kan ett skott lagts i loppet direkt efter att det första avlossats. Men pappan kan också gjort en mantelrörelse och laddat om av ren rutin.

– Sedan räcker det ju med ett litet tryck på avtryckaren för att ett skott ska gå av. Men det kan faktiskt också vara något fel på vapnet som gjort att ytterligare skott gått av, säger Ove Svensson, vid Stenungsundspolisen till TT.

Vållande av kroppsskada

Pappan är ännu enbart misstänkt för vållande av kroppsskada. Huset ligger ensligt, utanför tätbebyggt område, mot en äng som vetter mot en skog. Inga fastigheter fanns i den riktning som pappan sköt. Att han sköt från balkongen behöver inte betyda att han brutit mot någon lag. Men enligt polisen kan det ändå fråga om ett jaktbrott.

– Vi vet ännu inte om pappan behövde jakträtt för att jaga på markerna. Ärendet ska behandlas av åklagare i Uddevalla, säger Ove Svensson.

Normalt har fastighetsägaren jakträtt på den mark som tillhör fastigheten.

Pappan är ännu svårt chockad av händelsen och har inte kunnat höras av polisen.