Ny bok: Så ska Löfven sänka Lööf

Publicerad 2013-08-21

S-ledaren initiativ hyllas av förre partiledaren Göran Persson

SNO VÄLJARE I en ny bok avslöjar Stefan Löfven ska sänka Centern och på så sätt få Alliansen att falla.

Stefan Löfven avslöjar sin hemliga plan för att ta makten – att sänka Centern.

Så ska han få hela Alliansen att falla.

– Vi har en jättepotential där, säger han enligt SvD.

Stefan Löfven avslöjar sin hemliga plan för att ta makten – att sänka Centern.

Så ska han få hela Alliansen att falla.

– Vi har en jättepotential där, säger han enligt SvD.

Ska utplåna C

I SvD-journalisterna Lena Hennel och Lova Olssons nya bok ”Humlan som flyger” avslöjar Stefan Löfven hur Socialdemokraterna ska ta över regeringsmakten från de borgerliga partierna.

De ska utplåna Centerpartiet, skriver Svenska Dagbladet.

Löfven säger i boken att de ska ”försöka torpedera Annie Lööfs alliansparti” och sänka dem under fyraprocentsspärren, enligt tidningen.

Och sossarna ska göra det genom att slå till på Lööfs hemmaplan – inför valet ska de utveckla sitt program för att göra hela Sverige levande.

”Kan attrahera”

– Vi ska ha en ännu bättre politik som mycket väl kan komma att attrahera deras väljare, säger Stefan Löfven enligt SvD.

Enligt SCB:s partisympatimätning från i maj är Centern sårbart när andra partier fiskar efter deras väljare, skriver SvD. Sedan valet 2010 har rösterna på C läckt åt flest håll och partiet har en liten bas kärnväljare.

Löfvens plan att ta C-väljare hyllas av den före detta S-ledaren Göran Persson, som också pratar med Stefan Löfven om partiets strategier.

”S kan regera”

– Minsta lilla förskjutning där, någon procents stadigvarande sänkning av Centerpartiets väljarandel, innebär att det blir omöjligt för Fredrik Reinfeldt att bilda regering. Om jag vore i Stefan Lövfens kläder skulle jag göra en resa i Sverige och tala om vikten av en levande landsbygd, säger Göran Persson till SvD.

Han säger också att han tycker Socialdemokraterna ska gå till val på egen hand. Persson säger att S kan regera och att de vet hur det är att leda Sverige.