Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Ragnar, Ragna

Minister på väg till konferens - fick rycka in efter bilolycka

Publicerad 2014-01-12

SÄLEN. Det blev en dramatisk start på årets Folk och Försvar för biståndsminister Hillevi Engström (M).

På väg till Sälen fick hon och hennes medarbetare hjälpa chockade människor som varit med i en trafikolycka.

– Vi stannade och försökte hjälpa till, säger Engström.

I dag samlas politiska högdjur i Sälen när Folk och Försvars årliga rikskonferens inleds. För en av deltagarna, biståndsminister Hillevi Engström (M), blev resan till konferensen ytterst dramatisk.

När hon och hennes medarbetare färdades på väg E45 ett par mil från Mora, blev de vittne till resultatet av en trafikolycka - en bil på högkant i väggrenen.

– Vi passerade en bil som hade rullat ned i diket och som låg på högkant. Vi stannade och gjorde det som man bör göra - varna medtrafikanter, ställa ut varningstriangel och hjälpa de som då var på väg ut ur bilen. Vi försökte se till att ingen mer kom till skada, säger Hillevi Engström.

"Tog in dem i vår bil"

Ministern tog sig an den kvinnliga förare och lade armen om henne.

– Jag försökte få henne att bli lugn, då hon var väldigt uppriven. Vi tog in henne i vår varma bil och gav henne lite dryck och omhändertagande. Det handlade om att hålla om, hålla i och hålla ut.

Engström ser allvarligt på händelsen.

– Det blir en påminnelse om att trafiken är på allvar det är väldigt halt nu, bilister ska ta det lugnt. Nu verkar det som att de här bilisterna klarade sig undan väldigt väl, inklusive deras hund. Jag är väldigt glad att de klarade sig så bra som de gjorde.

Klarade sig oskadda

När räddningstjänsten var på plats kunde ministern och hennes medarbetare åka vidare mot Sälen. De två personerna som voltat med bilen, och deras hund, togs till lasarettet.

– Det var en singelolycka, men det blev inga personskador överhuvudtaget. Men de togs med till lasarettet för kontroll, säger Johan Wennström på Polisens länskommunikationscentral i Dalarna.