Här slår han ned norrmannen med en champagneflaska

Uppdaterad 2013-11-28 | Publicerad 2013-11-27

Olof och hans kamrat utsattes för en vansinnesattack i Göteborg.

En okänd man förföljde dem och slog en champagneflaska med full kraft i ansiktet på Olof.

– Det är en skrämmande oprovocerad våldshandling, säger Andreas Fuxborg vid polisen i Göteborg.

I kväll tar TV3:s Efterlyst upp fallet.

Misshandeln inträffade omkring tjugo i två på natten den 26 oktober. Det norska sällskapet, Olof och hans hustru samt ytterligare ett par, hade varit på restaurang i Göteborg och precis kommit tillbaka till sitt hotell i centrala Göteborg.

Kvinnorna gick mot rummen och deras män stannade till i receptionen på First Hotel G som ligger vid centralstationen.

Beväpnad med flaska

Sällskapet lägger inte märke till mannen som följer efter dem på avstånd. När Olof och hans kamrat kommer fram ställer sig mannen, som tagit en champagneflaska på vägen in, bredvid dem i receptionen.

Mannen börjar prata med Olof och hans kamrat. Receptionisterna på hotellet tror att de tre männen är i samma sällskap och upplever det som att de har en trevlig diskussion, med skratt och glada miner.

– Ja, de lät väldigt glada alla tre. Det var en god stämning mellan dem och det gör ännu mer att man tror att det var ett kompisgäng på tre stycken där den ene kanske bara stannat kvar för att ta en cigarett på vägen in och därför kom in lite efter, säger en av receptionisterna till Efterlyst.

”Helt känslokall”

Plötsligt svingar mannen champagneflaskan med full kraft mot Olofs ansikte. Slaget träffar i tinningen och Olof förlorar medvetandet och faller handlöst till marken.

Efter slaget går mannen hotfullt mot Olofs vän med flaskan fortfarande i handen. Till slut vänder han om, vinkar mot receptionisterna, och går mot utgången.

Han lämnar flaskan på golvet och går därefter ned för trapporna och ut genom dörren som om ingenting hade hänt. 

– Han visade ju ingen ånger och det känns väldigt läskigt att han inte alls verkade bry sig om vad han hade gjort. Utan verkligen slog till och gick därifrån. Helt känslokall, säger receptionisten till Efterlyst.

Fingeravtryck

Olof fick efter slaget hjärnblödning, miste hörseln på ena örat och blev delvis lam på ena sidan av ansiktet. I dag, en månad senare, har Olof nästan helt återhämtat sig.

Polisen har tagit fingeravtryck på flaskan och väntar just nu på svar från den analysen.

– Sedan har vi övervakningsfilmen. Vi har även förhört de som blev vittnen till händelsen. Tyvärr är det inte så mycket folk på platsen och vi hoppas nu på hjälp från allmänheten, säger polisen Andreas Fuxborg som handlägger ärendet.

Händelsen rubriceras som grov misshandel.

Fotnot: Olof heter egentligen något annat.

Känner du till något om misshandeln på First Hotel G i Göteborg den 26 oktober? Ring polisen på 114 14.