Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Sabina

Kvinna anmälde knuff – politiker tar timeout

Publicerad 2023-06-19

Ambulans på plats vid Stadshuset i Malmö på måndagsförmiddagen. En kvinna har skadats och har anmält att hon blivit puttad när hon färdades på en elsparkcykel.

En politiker i Malmö har tagit timeout efter en incident utanför stadshuset där en kvinna på elsparkcykel uppger att hon blivit knuffad av en man.

Polisen utreder händelsen som misshandel och grov vårdslöshet i trafik. Moderaterna uppger för Dagens Nyheter att en av partiets förtroendevalda nu tar timeout.

– Alla förtroendevalda i Moderaterna skriver under en kandidatförsäkran när man kandiderar. Där skriver man bland annat under på att man tar timeout i förekommande fall om man är i en rättsprocess. Med anledning av det tar den förtroendevalda timeout under tiden rättsprocessen är pågående, säger Aron Regnéll, politisk sekreterare för Moderaterna i Malmö, till tidningen.

Kvinnan slog larm till polisen under förmiddagen om att knuffen lett till att hon ramlade till marken och ut i trafiken. Personen som knuffade henne ska sedan ha lämnat platsen. Kvinnan ska ha fått sårskador på armarna.

Följ ämnen i artikeln