Vädjade till polisen om skyddsväst – mördades

TT

Publicerad 2024-05-21

En person har skjutits i Bredäng i Stockholm. Personen är livshotande skadad, uppger polisen.

En man i 40-årsåldern sköts till döds på öppen gata i Bredäng.

Mannen har tidigare vädjat till polisen om skydd efter en misshandel där hedersmotiv utreddes.

– Jag behöver skyddsväst som står emot ammunition, sade mannen i förhör.

Bredängsbor vaknade tidigt på måndagsmorgonen av skottlossning. Utanför en port till ett flerbostadshus låg en svårt skadad man i 40-årsåldern som senare förklarades död.

Enligt flera medier är polisens huvudteori att mordet är hedersrelaterat. För ett par år sedan misshandlades offret grovt av flera maskerade män, något Aftonbladet först rapporterade.

En av gärningsmännen kunde identifieras och dömdes till fängelse i ett år och tio månader för grov misshandel och olaga hot sedan han även skickat hotfulla meddelanden till offrets fru.

– Jag behöver skydd, jag behöver skyddsväst som står emot ammunition, sade den nu mördade mannen i förhör, rapporterar TV4.

Mannen uppgav att motivet var hedersrelaterat, något tingsrätten ansåg bevisat. Det gjorde dock inte hovrätten, som sänkte straffet något.

Den dömde mannen, som släpptes ur fängelse i höstas, är enligt flera medier en av två personer nu som frihetsberövats inom ramen för utredningen. Polisen har inte närmare velat kommentera vad de misstänks för.

ANNONS