Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Ragnar, Ragna

Tre gripna för Merediths död

Uppdaterad 2013-04-30 | Publicerad 2007-11-06

Misstänks för dråp och sexuellt våld

Två män och en kvinna misstänks för att ha dödat utbytesstudenten Meredith Kercher, 21.

De tre ska även ha utsatt henne för sexuella övergrepp, uppger Sky News.

En av de misstänkta var Merediths rumskompis.

Meredith hittades död i studentrummet i fredags kväll med halsen avskuren. I dag greps Merediths rumskompis, en 20-årig amerikanska tillsammans med en 24-årig italiensk student och en 37-årig man från Kongo. De är misstänkta för dråp och för att ha utsatt offret för sexuellt våld.

Meredith kände de tre genom studentlivet i Perugia.

Enligt obduktionen hade hon haft sexuellt umgänge kort före sin död. En av polisens teorier är att något gick fruktansvärt fel i samband med sexakten.

Halloweenfest

Kvällen innan hade Meredith varit på Halloweenfest och polisen misstänker att händelser under festen kan ligga bakom tragedin. Bilder tagna på de utklädda studenterna och som senare lades ut på Merediths facebooksida var till en början del av utredningsarbetet. Även ett mobilnummer i Merediths upphittade mobiltelefon kan ha hjälpt polisen på rätt spår.

Skulle läsa italienska

Merediths pappa John Kercher säger till The Daily Telegraph att han finner det ”mycket svårt” att ta in rättsläkarens utlåtande om att hon kan ha haft sex med sin mördare kort före mordet. I ett uttalande har 21-åringens familj vädjat till alla som vet något om händelsen att träda fram.

Familjen beskriver Meredith som vacker, intelligent, kvick och omtänksam. Hon kom från Coulsdon, södra London, till Perugia för tre månader sedan för att studera italienska. Hon skulle ha stannat i ett år.