Hundratals letar efter 20-åringen

Uppdaterad 2013-05-10 | Publicerad 2013-05-08

20-åriga Vatchareeya Bangsuan skrev på Facebook att hon skulle ut och springa i lördags – sedan dess är hon spårlöst försvunnen.

Nu är ett stort sökpådrag insatt i letandet efter studenten.

– Just nu är det drygt 200 personer ute och letar, säger Kent Isaksson på polisen i Boden.

Universitetsstudenten Vatchareeya Bangsuan, 20, lämnade sitt hem på Ugglegatan i Boden i lördags för att springa.

Efter löpturen skulle hon plugga tillsammans med en kompis.

Men hon hördes aldrig av – och ingen har sett henne sedan dess, skriver Norrländska Socialdemokraten.

Sökpådraget utökas

Under tisdagen anmäldes hon försvunnen.

Signaler från Vatchareeya Bangsuans mobiltelefon har spårats till ett friluftsområde i Sävast och polisen inriktar nu sitt sökande till det området.

– Vi har sökt hela natten och hela morgonen kring Åberget, där vi fick den senaste signalen från hennes mobiltelefon klockan 18.40 i lördags, säger länsvakthavande polisbefälet Magnus Modig i Norrbotten, till TT.

Enligt nyhetsbyrån finns inga andra konkreta spår efter kvinnan och i området där man letar är terrängen svår att söka i med många gamla militära befästningar, raviner och klippskrevor.

Under gårdagskvällen deltog ett 30-tal personer i sökandet, däribland poliser, polishundar och hemvärnssoldater. I dag klockan 9.00 återupptogs sökandet.

– Missing people anslöt med drygt 100 personer och flera hundar, säger Kent Isaksson, presstalesman för polisen i Boden.

Behöver hjälp från allmänheten

Under torsdagen kommer sökpådraget att bli än större.

Polisen, ett 60-tal hemvärnssoldater och frivilliga från organisationen Missing People kommer att söka efter Vatchareeya Bangsuan, skriver TT. En polishelikopter från Östersund kommer också att sättas in.

Polisen ber också allmänheten om hjälp i sökandet efter den försvunna 20-åringen och uppmanar alla som kan ha gjort någon iakttagelser att höra av sig.

Under onsdagseftermiddagen gick polisen ut med ett pressmeddelande att de sökte efter en 20-årig kvinna klädd i svart tröja, svarta byxor och svart jacka.

Vatchareeya Bangsuan, 20, är cirka 167 centimeter lång och normalt byggd.

Polisen misstänker inte något brott i samband med försvinnandet. Man är angelägen om att få in tips från allmänheten.

– Inga tips är fel, har man sett eller hört något så är vi tacksam om man hör av sig. Vi värderar sedan tipsen, säger Kent Isaksson.

Har du information om försvunna Vatchareeya Bangsuan kontakta polisen på 114 14.

KARTA: Här försvann
20-åringen