”De körde in i min bil”

Publicerad 2012-05-25

Schlagerartisten Patrik Isaksson om kraschen med de två cyklisterna

Patrik Isaksson, 39, körde hem från en golftävling när en grupp cyklister plötsligt dök upp.

Två av dem skadades i krocken – nu är schlagerstjärnan polisanmäld.

– Jag har inte gjort något fel, säger han.

De fyra cyklisterna tränade vid 17-tiden i tisdags kväll på den slingriga Skålhamravägen mellan Vallentuna och Täby, utanför Stockholm, inför cykelloppet ­Vätternrundan.

De skulle precis köra in i en snäv kurva när de ­mötte schlagerstjärnan Patrik Isaksson, 39, i en VW Golf GTI.

Artisten krockade med två av cyklisterna, båda ­skadades och fördes till sjukhus. Den ena cyklisten bröt höftbenet, enligt uppgift till Aftonbladet. Den andra fick en spricka i skuldran och skrevs ut från sjukhuset redan nästa dag.

Patrik Isaksson ska ha ­polisanmälts efter händelsen. En bekant till en av de skadade cyklisterna bekräftar också anmälan.

– Killarna hade inte en chans, säger han.

Strax innan Patrik Isaksson lämnade olycksplatsen erbjöd han, enligt uppgiftslämnaren, killarna en signerad cd-skiva för att släta över det hela.

Kom från golftävling

Aftonbladet träffade schlagerstjärnan utanför hans hem i Sigtuna i går, två dagar efter olyckan.

Hans leasade röda VW Golf vittnar om skadorna. Skrapmärkena går längs ­hela bilens vänstra sida.

– Ja, jag var med om en olycka för två dagar sedan där fyra cyklister kom cyklandes på en jättesmal väg. Två av dem körde ihop och in i min bil med kanten. Det är jättetråkigt, säger Patrik Isaksson.

Han stannade och pratade med cyklisterna. Något mer kunde han inte göra, ­säger han.

Patrik Isaksson var på väg hem från Täby golfklubb, där han medverkat i en tävling kallad Humorgolfen. Det är ett välgörenhets­jippo med flera kändisar och hans lag, med komikern Özz ­Nûjen, 36, som lagledare, kom på en fjärdeplats.

”Jag var på min sida”

Isaksson hade precis lämnat golfklubben när han mötte motionärerna.

– Det är tråkigt när något sådant här händer. Jag har inte gjort något fel. Jag körde ju på en smal väg, men på min sida. När det kommer fullt med cyklister och de kör ihop så kan jag tyvärr ­inte göra så mycket mer, ­säger han.

Aftonbladet har även pratat med en av männen som skadades i olyckan.

– Jag mår bra, men det är en utredning som nu ska pågå. Jag vill inte kommentera det här utan se vad som händer först med den rättsliga processen, säger han.