Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Ingrid, Inger

Spolade - då sprängdes toaletten

Publicerad 2013-10-12

Michel Pierres toalett förvandlades till en bomb när han spolade.

Han fördes svårt skadad till sjukhus och vågar nu bara spola med hjälp av ett snöre.

– Jag tänker på det varje gång jag tittar ner i klosetten, säger han.

Händelsen inträffade i oktober i Brooklyn, New York. Hyresvärden höll på att reparera vattensystemet i 16-våningshuset och hade därför stängt av vattnet.

Sent på kvällen kontrollerade Michel Pierre, 58, om vattnet kommit tillbaka. Han spolade i toaletten - i samma sekund small det till.

– Jag kommer ihåg att det var en smäll och saken exploderade rakt i mitt ansikte. Delarna flög över hela stället, säger han till New York Daily News.

Fick sy 30 stygn

Han knockades och förlorade medvetandet. Han fördes till sjukhus och fick sy 30 stygn.

Explosionen berodde troligtvis på att ett enormt lufttryck bildats i samband med avstängningen av vattnet. Även tre andra hyresgäster råkade ut för toaletter som sprängdes, skriver tidningen.

– När vattnet sattes på igen, orsakade trycket en luftexplosion som kom upp genom rören, säger Theresa Racht, jurist på bostadsbolaget, till New York Daily News.

"Toaletter ska spola – inte explodera"

Michel Pierre har nu anlitat en advokat för att stämma bostadsbolaget.

– Toaletter ska spola, inte explodera, säger advokaten Sanford Rubenstein till tidningen.

Michel Pierre är glad att han inte satt på toaletten den aktuella natten i oktober. Han är fortfarande omplåstrad på benen och har djupa ärr i ansiktet och på armarna.

Efter händelsen spolar han nu endast med hjälp av ett snöre.

– Jag är rädd för att spola i toaletten nu. Det låter löjligt men jag är fortfarande rädd. Det kanske går över en dag men just nu har jag mycket ont.