Polis: Skytten var inte ensam

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-05-01

Polisens teori: 41-åringen sköt greven – men var inte ensam

Exfrun släpps.

Men misstankarna kvarstår.

Aftonbladet kan nu avslöja polisens misstankar mot kvinnan.

Exfrun lejde den 41-årige dörrvakten.

Uppdraget var att mörda greven och hans sambo.

Det är fortfarande polisens teori och de senaste dagarna har utredarna arbetat intensivt med att kartlägga den möjliga kopplingen mellan exfrun och den misstänkte skytten.

När exfrun fick beskedet att hennes tidigare make, greven, ensam skulle få vårdnaden om barnen för några veckor sedan blev hon bestört.

– Hon var mycket ledsen, säger en person nära exfrun.

Hon ville få vårdnaden

Polisen har granskat hela vårdnadsutredningen och i den finns också det som anses vara hennes motiv: att undanröja ex-maken så att hon får vårdnaden om barnen.

Den 6 april skickade hon ett meddelande, som polisen tagit del av, till en familjerättssekreterare. I meddelandet underkände hon hela vårdnadsutredningen.

Tio dagar senare kom en man, utpekad som den 41-årige dörrvakten, med råggul Gustav Vasa-peruk till grevens bostad. Ytterligare fem dagar senare sköt samme man, enligt grevens sambo, ner henne och greven vid skottdramat i Gamla stan.

Han väntade i tre timmar

Polisen har också uppgifter om att greven alltid brukade felparkera på en lastzon när han besökte barnens skola i Gamla stan. Exakt på denna plats stod skytten, i tre timmar, och väntade på sina offer.

– De som kände till att han brukade parkera där är lätt räknade, säger en person med insyn i utredningen.

Polisen har också uppgifter om direkta kontakter mellan 41-åringen och exfrun på en krog nära hennes hem, där 41-åringen arbetade.

De nya uppgifter som åklagaren åberopat handlar enligt vad Aftonbladet erfar om fynd som gjorts i 41-åringens dator.

Men de ska i praktiken vara intetsägande i bevishänseende. Tingsrätten underkände också uppgifterna som bevis att läggas till grund för en häktning.

Däremot tycks misstankarna mot 41-åringen som skytt bli fler. Han bedöms inte ha agerat ensam.

ANNONS