Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Helge

Virala badbilder från Uppsala C

TT

Publicerad 2018-07-30

Centralpassagen i Uppsala på söndagen.

"Centralpassagen blev Centralbadet", skriver Upsala Nya Tidning (UNT). Och på sociala medier sprids bilder på Uppsalabor som tog chansen till ett dopp när centrala delar i staden översvämmades.

– Det var svingött, väldigt varmt. Inte speciellt fräscht dock, säger Sarah Thorén till tidningen om vattnet i den underjordiska passagen vid centralstationen.

Hennes Facebook-bilder från söndagens händelse sprids nu över världen. Och andra foton på Facebook och Instagram visar att hon inte var ensam om att ta chansen till lite leklycka i olyckan.

Att "dra ur proppen" på det improviserade jättebadet var inte helt okomplicerat – dels visste man inte om vattnet kunde vara strömförande, dels var Trafikverket, Jernhusen och Uppsala kommun osäkra på vem som har ansvaret. Men under kvällen kallade kommunen in en sugbil.

– Nu är allt vatten bortpumpat. Gatujouren lämnade vid 23 och insatsen är avslutad för kommunens del, säger Louise Åhman, jourhavande presstalesperson, till UNT.

Även Akademiska sjukhuset, i närheten av centralstationen, drabbades av översvämning när ungefär 70 millimeter regn öste ner över staden på söndagen.