”Jag gillar alla second handbutiker”

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-12-29

Det är ingen myt att svenskar har en överlägsen förmåga att klä sig snyggt, något som man direkt får bekräftat om man tar sig utanför landets gränser. Här delar stockholmarna med sig av sina bästa modetips.

Tilde, 18, utanför Monki: ”Jag använder både tjej- och killkläder”

Tilde, 18, bor i Jakobsberg och pluggar:

Vad har du på dig?

- Jag kommer inte riktigt ihåg var jag köpte skorna, men den rutiga jackan är från Monki i alla fall. Tröjan är en stor, stickad sak från Hope som jag köpte på deras outlet till 70 procents rea. Det är egentligen en herrmodell, men jag använder den som klänning. Jag tycker inte att det spelar så stor roll om det är ett tjej- eller killplagg, jag använder det jag trivs i. Väskan är second hand. Den är inte min stil egentligen, men jag tyckte den var fin med den svarta sammetsytan och det guldiga. Mössan är från H&M och sjalen är från Åhléns .

Hur skulle du beskriva din stil?

- Lite annorlunda stil har man väl, men å andra sidan tycker jag att de flesta i Stockholm är ganska snyggt klädda. Jag tar på mig det som jag tycker är fint och då kan det bli lite galna blandningar ibland.

Vad inspirerar dig?

- Jag inspireras av mina vänner snarare än kändisar och modepersoner. Modebloggar läser jag inte alls, jag tycker att det har blivit alldeles för upptrissat.

Vilken trend tycker du mest om just nu?

- Jag gillar rutigt och de klassiska höstfärgerna. Dessutom använder jag gärna stora halsdukar.

Vilken är stockholmarnas största modemiss?

- Dr Marten’skängor, sådana som är för stora och högblanka. De hör ju vanligtvis till synthstilen, och det gillar jag. Men så plötsligt skulle alla köpa dem och då blev det lite larvigt.

Saknar du något i shoppingstockholm?

- Egentligen inte. Jag tycker det mesta går att hitta i Stockholm bara man vet var man ska leta.

Har du några smultronställen du vill dela med dig av?

- Alla second handbutiker är mina favoritaffärer. Allt ifrån Beyond Retro till de mindre, det spelar ingen roll. Man ska köpa mer second hand, tycker jag.

Om du bara fick handla dina kläder i två butiker, vilka skulle det då vara?

- Oj, vad svårt. För baskläder så skulle det få bli Monki. Och sedan någon second handbutik, kanske Beyond Retro. Jag har jättesvårt att välja, för jag handlar verkligen mina kläder överallt.

Vilken är stans mest överskattade affär?

- Weekday . De har många märken men deras jeans var mycket bättre förr. Sedan tycker jag att alla hypar BikBok men jag har alltid haft något emot dem.

Isabel Mohammar

Allt om Stockholm

2008-12-22

ANNONS