Aftonbladet

Dagens namn: Stella, Estelle

Dottern fick miljonbeskedet i bilen

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-10-12

Hjördis: ”Håller du i ratten?”

Måndagen den 13 oktober vinner Hjördis Hietanen, 62, minst 1,2 miljoner kronor då hon skrapar Triss Månadsklöver. Hon är både spänd och förväntansfull.

– Nu är det bara att köra!

Under hela vecka 42 är det Klövervecka på TV4, vilket innebär att alla Trissvinnare som besöker tv-studion har skrapat fram tre klöversymboler. Först ut är Hjördis Hietanen från Särna.

För cirka tre månader sedan skrapade Hjördis Hietanen lotten som tagit henne hela vägen till tv.

– Min sambo bytte in två gamla vinstlotter mot nya. Vi satte oss i bilen och jag började skrapa, berättar Hjördis Hietanen. På den första lotten var det ingen vinst. När jag skrapat den andra utbrister jag: ”Men vad är detta?”. Min sambo var tvungen att stanna bilen för att se vad det var som pågick, fortsätter hon och skrattar.

Det var inte bara Hjördis Hietanen och hennes sambo som fick beskedet i bilen. Dottern var på väg upp för att hälsa på när hon får ett samtal på mobilen.

– Håller du i ratten ordentligt? frågade jag innan jag berättade.

Måndagen den 13 oktober är det då dags att ta reda på hur stor vinsten blir.

– Jag är lite nervös, men det var värre för ett tag sedan. Nu är jag ju på väg, så det är bara att köra på, skrattar Hjördis Hietanen. Att det är första gången i tv skapar också en del nervositet.

Hon behöver inte vara nervös själv. Med till studion följer hennes dotter, dotterns man och självklart sambon.

Har du någon taktik?

– Jag hade tänkt mig nummer fem, men senast jag spelade Bingo var det enda numret jag hade kvar. Jag hade chans på 20 000 men det blev bara 100 kronor. Då kände jag att fem inte var något bra nummer.

Egentligen skulle Hjördis Hietanen skrapat redan den 4 oktober men blev flyttad till den 13 oktober.

Du är inte skrockfull?

– Ha ha, nej det är jag inte. Och det är ju inte fredagen den 13:e. Men några bekanta till mig är lite skrockfulla och hade säkert hellre sett att skrapet blev den 4:e.

Hon har inte några färdiga planer om vad vinsten ska användas till men en resa skulle inte sitta fel.

– Kan hända att det blir en resa till värmen tillsammans med några bekanta. Min sambo har just gått i ålderspension. Och en sådan här gång börjar man ju fundera lite på tidigare pension.

Sedan 1985 jobbar Hjördis Hietanen som undersköterska i hemtjänsten i Särna. Hennes arbetskamrater håller såklart tummarna för henne.

– De har sagt att hela hemtjänsten förmodligen kommer att stå still, säger hon och skrattar hjärtligt.