Al-Qaida stöder John McCain

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-10-22

”Det krävs en amerikansk ledare som McCain som fattar förhastade beslut”

En webbsajt som är knuten till al-Qaida ger presidentkandidaten John McCain sitt stöd.

I ett meddelande på hemsidan står det att man välkomnar en terrorattack innan presidentvalet som ett sätt att hjälpa McCain till presidentposten.

Får oväntat stöd Presidentkandidaten John McCain stöttas numera av terrororganisationen al-Qaida.

Enligt meddelandet som publicerades på hemsidan al-Hesbah i måndags, är senator John McCain den bäste presidentkandidaten om man vill utmatta USA:s finanser och militära styrkor. Det är nämligen mer troligt att han kommer fortsätta med krigen i Irak och Afghanistan. Krig som kostar stora summor pengar och mankraft.

– Det krävs en amerikansk ledare som McCain som fattar förhastade beslut, exempelvis när han lovade att fortsätta kriga till siste man. Därför måste al-Qaida stötta McCain i det kommande valet så han kan fortsätta det misslyckade arbete som hans föregångare Bush har inlett, stod det på hemsidan.

Ta revansch

Det var underrättelsetjänsten SITE i Bethesda, Maryland, som hade snappat upp meddelandet och översatt det.

– Om al-Qaida genomför en stor operation mot amerikanska intressen, kommer det ge stöd åt McCain eftersom det i sin tur kommer leda till att amerikanerna kommer rösta på McCain så han kan ta revansch mot al-Qaida. Al-Qaida kommer sedan lyckas med att utmatta USA, löd budskapet.

Mark Salter som är rådgivare åt McCain har hört talas om budskapet men hade i nuläget inga kommentarer till det, rapporterar nyhetsbyrån AP.