Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Jenny, Jennifer

Översvämning i Thailand – tusentals fast i sina hem

Uppdaterad 11.25 | Publicerad 11.23

Minst 49 personer har dött efter kraftiga översvämningar i norra Thailand.

I två dagar har tusentals människor varit instängda i sina hem utan mat.

Höga vattennivåer påverkar fortfarande 20 provinser, rapporterar thailändska myndigheter till Bangkok Post.

Följ ämnen

Chiang Mai, ett populärt turistmål i norra Thailand, är fortfarande i allvarlig kris. På grund av kraftigt regn har provinsens huvudflod svämmat över och vattennivåerna når nu upp till nackhöjd.

Även om militärstyrkor och statliga myndigheter hjälper till med räddningsarbetet har många områden fortfarande inte evakuerats, rapporterar thailändska Prachachat.

En stor flod i Chiang Mai har svämmat över.

Tusentals människor vädjar om hjälp, mat och vatten. Det djupa vattnet gör att många, inklusive äldre invånare och sängliggande patienter, är fast i sina hem.

På lördagskvällen låg Pingflodens vattennivå som mest på 5,3 meter. Under söndagsmorgonen översvämmades ett gymnasium i staden vilket orsakade stora skador. 60 elever var instängda, men har nu blivit räddade, skriver tidningen.

Det har kommit stora mängder regn i norra Thailand.

En död elefant ligger bland bråte som har flyttats av vattenmassorna.

Översvämningarna har drabbat 42 provinser och över 34 000 familjer sedan augusti. Bland dem har 49 personer dött och 28 skadats. Över hundra elefanter har dessutom evakuerats från ett miljöskyddscenter, rapporterar AP.

Statliga järnvägen i Thailand ställer in sin norrgående tågtrafik från Bangkok på grund av de kraftiga översvämningarna, skriver Bangkok Post.