Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Bartolomeus

Räddningsbåt på grund – två till sjukhus

TT

Publicerad 2024-08-21 16.13

Två personer har förts till sjukhus efter att Räddningstjänstens båt Göte 2 gått på grund utanför Brännö i Göteborgs skärgård. Grundstötningen skedde under en övning, uppger Per Nyqvist, vakthavande räddningschef, för Göteborgs-Posten.

– Vi vet i nuläget inget om omständigheterna. De ska av någon anledning ha gått på grund under en övning och flugit omkring i förarhytten och slagit sig, säger han.

Larmet om att fartyget gått på grund kom in till SOS Alarm strax innan klockan 15. Kustbevakningen, polisbåt och Sjöfartsverkets helikopter har alla varit inblandade i räddningsinsatsen.

– En person har förts till sjukhus med helikopter och en person till Saltholmen, där ambulans ska möta upp för att ta med sig personen, säger Jens Andersson, presstalesperson hos polisen i Västra Götaland.

Enligt Sahlgrenska sjukhuset är mannen som fördes dit med helikopter lindrigt skadad. Göte 2 bogseras nu in till land och sjöpolisen jobbar med att samla information.

– Sjöpolisen håller på att jobba på platsen för att se om det här kan landa i något misstänkt brott. De har ingen rubricering i det här läget, säger Jens Andersson.

Följ ämnen i artikeln