Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Jenny, Jennifer

Inget mer "LOL" – så här skrattar vi på Facebook

Publicerad 2015-08-11

Kända förkortningen används knappt längre.

"Laughing out loud" - "LOL" brukar ofta användas när man berättat om hur unga skriver att de skrattar på nätet. Så är dock inte alls fallet, visar en ny studie från Facebook.

Efter en kulturkrönika av Sarah Larson i The New Yorker om hur vi "skrattar" på nätet valde Facebook att släppa en dataanalys över hur det faktiskt ligger till.

Resultaten kan säkerligen förvåna de som tror att framför allt ungdomar bara skriver "LOL" till varandra dagarna i ända.

"Haha" är vanligast

Faktum är att det är ett ytterst fåtal som fortfarande använder förkortningen av "laughing out loud" (= "skrattar rakt ut") – endast 1,9 procent av Facebookanvändarna skriver oftast "LOL" när de ska skratta.

I stället är det 51,4 procent som oftast skriver olika kombinationer av "haha" och en tredjedel av användarna brukar i stället skriva in en skrattande emoji.

Skiljer sig mellan städer

Analysen gjordes endast på kommentarer och inlägg på Facebook, alltså inte privata meddelanden. Data hämtades in från flera olika länder, men enligt Mashable låg fokus på den engelsktalande delen av världen.

I den fullständiga analysen har Facebook även visat hur "skrattet" skiljer sig mellan olika delstater och städer i USA.

Följ ämnen i artikeln