Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Jenny, Jennifer

Man greps av polis när dottern skulle föda

Publicerad 2012-03-20

På väg till parkeringsautomaten vid sjukhuset i Örebro greps Tero misstänkt för stöld och häleri. Uppe på BB undrade fru och dotter varför han inte kom tillbaka.

Först efter flera timmar släpptes Tero och kunde ringa sina anhöriga.

– Jag hade 19 missade samtal, säger han.

Tero hade tillsammans med sin fru kört sin gravida dotter till förlossningsavdelningen på sjukhuset i Örebro. Dottern hade värkar. Vid klockan tio på förmiddagen gick parkeringsavgiften på bilen ut och Tero gick ner för att lägga i mer pengar. Men han kom aldrig så långt. Halvvägs ut på parkeringen stoppades han av två poliser.

Utpekad för stöld

– De började ställa frågor och sa att jag hade blivit utpekad av en person, säger han.

De sa att någon hade gjort inbrott i en bil på sjukhusområdet och att en kamera hade blivit stulen. Den hade de dock redan hittat.

Tero nekade till brottet och sa att han varit inne på sjukhuset hela tiden sedan han kom dit två timmar tidigare.

– Jag tänkte att det här löser sig. Snart förstår de att de har tagit fel person och jag får gå, säger han.

Tilläts inte ringa

Men poliserna trodde honom inte och tog honom med sig till stationen där de tog hans mobiltelefon. Nya misstankar om stöld och häleri riktades mot honom. Sedan fick han sitta i arresten i flera timmar innan han släpptes – utan att få ringa några samtal. Under tiden hade frun och dottern hunnit bli jätteoroliga.

– Jag hade 19 missade samtal och ett tiotal sms när de släppte mig, säger Tero.

När han släpptes fick han inte någon information om han fortfarande är misstänkt för brotten. Han fick sedan gå tillbaka till sjukhuset. Där fick han veta att dotterns värkar hade lagt sig och att de skulle åka hem igen.