Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Brynolf

Ulrica Messing går till PR-byrån Prime

Uppdaterad 2018-07-11 | Publicerad 2013-08-27

"Vi lever ju i en spännande tid"

Från politik till soffdesign till... PR-byrån Prime.

Nu gör före detta s-ministern Ulrica Messing helt om i karriären igen.

PR-byrån Prime har värvat ännu en politiker. Denna gång är det före detta s-ministern Ulrica Messing som blir seniorkonsult.

– Jag ser fram emot att som konsult bidra till att utveckla såväl samhällsdiskussion som affärer i positiv riktning. Vi lever ju i en spännande tid där allt fler vill och kan förena kommersiell nytta med samhällsnytta, säger hon i ett uttalande.

Ulrica Messing valdes in i riksdagen 1991 och blev det yngsta statsrådet genom tiderna. Under sina tio år i regeringen hann hon vara ordförande i försvarsutskottet, infrastrukturminister, arbetsrätts- och jämställdhetsminister, integrations- och ungdomsminister och ledamot i den socialdemokratiska partistyrelsen.

Slutade 2006

2006 lämnade Ulrica Messing politiken för att driva ett eget möbelföretag och har sedan dess ägnat sig åt styrelsearbete.

"Ulrica har en bred bakgrund med ena foten i politiken och den andra i näringslivet. Den kombinationen är värd mycket för oss och våra uppdragsgivare, inte minst eftersom vi går mot ett valår och temperaturen i svensk politik kommer skruvas upp" uppger Jonas Palmqvist, vice koncernchef och partner på Prime.

Han understryker att Prime bygger vidare på en bredd av expertis från arbetarrörelsen till allianspartierna.

Messing kommer förutom sin nya roll på Prime att ha kvar sina styrelseuppdrag i Länsförsäkringar Liv, fastighetsbolaget Wallenstam, Bergvik skog, Astrid Lindgrens Värld samt vara ledamot i Anna Lindhs Minnesfond.

Ulrica Messing är långt ifrån den första tidigare politikern som anlitas av en pr-byrå. Enligt en granskning som Aftonbladet gjorde i april i år blir nästan fyra av tio som lämnar rikspolitiken lobbyister.

ANNONS