Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Jenny, Jennifer

Telefonsamtal från störtat flygplan

Publicerad 2011-09-30

Planet med 18 passagerare störtade i Sumatras djungel

Jakarta. Hoppet om att finna överlevande från ett störtat flygplan på norra Sumatra ökar, efter att flygplanskroppen hittats i djungeln.

En av passagerarna uppges ha ringt till sin mor i går kväll.

– Klockan tio på kvällen ringde min dotter. Hon bara grät. Hennes ord var oklara. Så bröts linjen, berättar Rosmawati, mor till 27-åriga Samsidar Yusni, som var en av de 18 som befann sig på planet.

Räddning på väg

Den i stort sett oskadda flygplanskroppen med en öppen dörr har siktats från en spaningshelikopter. Men på fredagseftermiddagen lokal tid, mer än 30 timmar efter att planet störtade, hade räddningsmanskap fortfarande inte nått fram till planets kropp.

Chefen för den nationella sök- och räddningsstyrkan sade till AFP att räddningsmanskap var på väg till platsen till fots och hade tillbringat natten i djungeln.

Helikoptrar cirkulerade över nedslagsplatsen, dock utan någon möjlighet att landa. Flygplanskroppen ser ut att ligga, förhållandevis oskadad, i trädkronorna. Vingarna uppges dock ha skurits av och nosen är förstörd.

18 ombord

Planet med 18 ombord försvann dagen innan. Senare kom bekräftelsen på att det störtat i djungeln i Bohorokområdet på 1 100 meter höjd.

Bohorok är känt för orangutangprojekt. Önationen Indonesien förlitar sig till stor del på flygresor och olyckor sker ganska ofta.

Här störtade
planet