Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Ellen, Lena

Denna utsikt kostade föraren körkortet

Publicerad 2018-02-05

Föraren blev av med körkortet när polisen såg detta.

Polisen i Norge uppmanar allmänheten att skrapa sina bilrutor noga efter att de nyligen dragit in en förares körkort, skriver norska Dagbladet.

En polispatrull stoppade nyligen en förare på Kvalöya i Tromsö kommun i Norge då de såg att han slarvat med att skrapa sin bilruta. På en bild som de tog inifrån bilen kan man se vilken dålig utsikt mannen hade. I dessa fall kan polisen agera på olika sätt – de kan be föraren att skrapa sin ruta, eller så drar de in körkortet. Denna gång gjorde polisen det sistnämnda.

– På bilden kan du se att den här föraren inte skulle kunna se en fotgängare. Dessutom stoppades han på morgonen när det finns barn som går längs vägen till skolan, säger Karl Erik Thomassen, vid polisen till Dagbladet.

Enligt honom har de sett flera slarva med skrapningen – därför uppmanar polisen allmänheten att skrapa sina bilrutor noga.

– Det är en kall årstid i Tromsö nu som gör att förare behöver vara mer försiktiga. Det kommer vara extra mycket is på vägarna, säger Karl Erik Thomassen till tidningen.

Följ ämnen i artikeln